Nogomet
Nogomet

Barca potvrdila ime novog trenera: Katalonci ga pamte po teškom porazu

Hansi Flick naslijedio je Xavija na klupi Barcelone.

Hansi Flick (Foto:Afp)

Hansi Flick i službeno je predstavljen kao novi trener Barcelone!

59-godišnji njemački stručnjak potpisao je ugovor do ljeta 2026. godine, a na klupi je naslijedio Xavija, kojeg su Katalonci prvo molili da ostane, a onda mu uručili otkaz.

Flicka su imenovali za novog trenera jer njeguje visoki presing, intenzivan i odvažan stil igre koji mu je donio veliki uspjeh na klupskoj i međunarodnoj sceni, tvrdi katalonski klub.

Nijemac je trenersku karijeru započeo kao trener igrač 1996., a četiri godine kasnije preuzeo je Hoffenheim u kojem je ostao pet sezona prije odlaska u RB Salzburg, gdje je bio član stručnog stožera.

U ljeto 2006. godine postao je pomoćni trener Jurgenu Lowu u njemačkoj nogometnoj reprezentaciji, a zajedno su ispisali velike uspjehe. Igrali su finale Eura 2008., polufinale SP 2010., polufinale Eura 2012., a onda su dvije godine kasnije osvojili naslov svjetskog prvaka u Brazilu.

2017. se vratio u Hoffenheim kao sportski direktor, a dvije godine kasnije je stigao u Bayern gdje je obnašao ulogu pomoćnika Niki Kovaču. Nakon što je bivši hrvatski izbornik dobio otkaz, Flick je promaknut u trenera prve momčadi.

Sezonu je okončao osvajanjem trostruke krune, a posebno se pamti njegovo demoliranje Barcelone (8:2) u Ligi prvaka.

Objavljena lista najvrjednijih igrača svijeta: Evo gdje se nalazi najskuplji Hrvat

Nešto se krupno događa na Rujevici: Što Mišković čeka i je li našao kupca za Rijeku?

Poznata stranica oglasila se o Nikoli Kaliniću: Komentari su podijeljeni

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.