Nogomet
Nogomet

Guardiola uoči gostovanja u Češkoj priznao: "Gvardiol ne može igrati sve utakmice..."

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola priznao je uoči gostovanja kod Sparte iz Praga kako Joško Gvardiol neće moći igrati svaku utakmicu ove sezone.

Pep Guardiola (Foto:Profimedia)

Joško Gvardiol igra u izvanrednoj formi za Manchester City, a njegove sjajne izvedbe pretvorile su ga u nezamjenjivu stvaku momčadi Pepa Guardiole.

Od početka sezone, Gvardiol je započeo 10 od 12 utakmica u startnoj postavi, a u posljednje četiri utakmice zabio je dva spektakularna pogotka, čime je dodatno učvrstio svoju poziciju u sastavu engleskog prvaka.

Nastupi Gvardiola u proteklim tjednima ne samo da su oduševili navijače, nego su i zadivili stručnjake. Gvardiol je u subotu, u susretu protiv Wolverhamptona, zabio vrhunski pogodak svojom slabijom, gađajući suprotne rašlje s dvadesetak metara. 

"Joško je odigrao sjajno, bio je nevjerojatan na malom prostoru. Bez njegovog gola utakmica bi bila puno teža. Protiv nas ekipe često mijenjaju formaciju i prilagođavaju se s petoricom braniča. Kada se to dogodi, trebamo igrača poput Joška", izjavio je Guardiola.

Iako je Gvardiol postao ključan igrač Cityjeve obrane, Guardiola je svjestan da ga mora rotirati kako bi izbjegao preopterećenje tijekom duge sezone.

"Joško ne može igrati sve utakmice svaka tri dana. Zato nam je potreban Nathan Ake, jer bez rotacije nećemo moći ostati konkurentni do kraja sezone," naglasio je Guardiola na konferenciji za medije uoči susreta sa Spartom Prag u Ligi prvaka, sugerirajući da bi Gvardiol mogao biti pošteđen u toj utakmici.

FOTO Legendarni Vatreni objavio emotivnu poruku za igrača čija je smrt uzdrmala Hrvatsku

VIDEO Kaos na ulicama Valencije: Navijači posrnulog španjolskog velikana provalili na parking ispred stadiona

Mladi sportaš (18) poginuo, cure šokantni detalji: Dao je život za prijatelje