Nogomet
Nogomet

Francuska u velikim problemima pred Dansku: Nadaju se pomoći Hrvata, a i mi njihovoj

U posljednjem kolu Lige nacija Hrvatska i Francuska trebat će međusobnu pomoć.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija je pred vratima trećeg najvećeg uspjeha u svojoj povijesti. Final Four Lige nacija bio bi senzacionalan podvig Vatrenih u grupi s Francuzima, Dancima i Austrijancima, naročito nakon što su natjecanje otvorili domaćim porazom u Osijeku od našeg sljedećeg protivnika, Austrije.

Što treba Hrvatskoj?

Hrvatska bi pobjedom protiv Austrije u Beču u nedjelju osigurala prvo mjesto i plasman na Final Four. No, to može ostvariti i remijem ili porazom. U tom slučaju Danska ne smije slaviti protiv Francuza u Kopenhagenu.

Samo je jedna reprezentacija bolja od Hrvatske poslije pet nepotpunih kola Lige nacija

Što treba Francuskoj?

Da Dancima neće biti lako to napraviti, govori činjenica da svjetskim prvacima, Francuzima, poraz donosi ispadanje iz elitne skupine Lige nacija ako Austrijaci pobijede nas. Imaju bod više od Austrijanaca, pa se oni uzdaju u Hrvatsku, ali i u svoju pobjedu.

Zbog svega je toga Hrvatska u sjajnoj situaciji što se tiče kalkulacija. Jedina stvar koja brine Francuze (i Hrvate) su nove ozljede u momčadi svjetskih prvaka.

Najbolji trenuci iz pobjede Hrvatske protiv Danske

Ozljede poharale Francuze

U Danskoj će Tricolori biti oslabljeni za neigranje stopera Julesa Koundea i vratara Mikea Maignana zbog ozljeda koje su zadobili u pobjedi od 2:0 protiv Austrije u četvrtak.

"Jules ima problema s butnim mišićem, dok je Mike ozlijedio mišić lista", kazao je francuski izbornik Didier Deschamps.

Kounde je morao napustiti igru već u 23. minuti, dok je Maignan zamijenjen na poluvremenu. Umjesto Koudea u igru je ušao William Saliba, dok je na vratima Maignana zamijenio Alphonse Areola.

S ovim ozljedama još se produbila kriza kod svjetskih prvaka, Maignan je bio na vratima samo zato što je prvi golman i kapetan reprezentacije Hugo Lloris još ranije otpao za ovu akciju zbog ozljede, a na okupljanje iz istog razloga nisu došli niti Presnel Kimpembe, braća Theo i Lucas Hernandez, Paul Pogba, N'Golo Kante, Kingsley Coman te Karim Benzema.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}