Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Kakvo jutro!

Samo je jedna reprezentacija bolja od Hrvatske poslije pet nepotpunih kola Lige nacija

Hrvatska je pobijedila Dansku 2:1 u Ligi nacija i osigurala prvi pot u ždrijebu za Europsko prvenstvo 2024.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hrvatske pobijedili su Dansku 2:1 u Ligi nacija pred ispunjenim tribinama Maksimira, a poslije sjajne utakmice, još bolje predstave, važne pobjede i prvog mjesta skupine Zlatko Dalić i društvo imali su još pokoji razlog za sladak san.

Jedan od njih je pogled na ljestvicu cijele Lige nacija poslije nepotpunih pet kola, odnosno tablicu konačnog renkinga za sljedeći ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Sažeci utakmice Hrvatska - Danska:

Jedino Nizozemci bolji

Naime, Hrvatska je poslije nepotpunog drugog kola trenutačno treća najuspješnija nacija Starog kontinenta i zasad je debelo u prvom potu za ždrijeb EP-a, koji ćete moći pratiti izravno 9. listopada u prijenosu na gol.hr-u i Novoj TV.

Jedini uspješniji od naših 10 bodova su Nizozemci, koji imaju pobjedu, odnosno tri boda više.

gol expired Danski mediji žale zbog poraza na oronulom Maksimiru: "Hrvatska ima Luku Modrića, mi za njih nemamo šifru" divider

Španjolci imaju najbolju priliku preskočiti nas

Najizgledniju priliku da nas preskoče poslije petog kola imaju Španjolci, koji će u subotu igrati sa Švicarskom kod kuće. Ostalima su šanse prilično mršave, tako da su velike šanse da poredak na vrhu ostane ovakav uoči posljednjeg kola skupina.

Hrvatskoj je sinoć bio potreban jedan bod kako bi osigurala ostanak u elitnoj skupini i jedan bod kako bi osigurala status u najjačem potu za ždrijeb Europskog prvenstva, a te je zadatke vrlo uspješno odradila.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider