Nogomet
Nogomet

Donedavno igrao u Hajduku, a sada je oduševio protiv Reala: "Može se nositi sa svjetskim klasama"

Hrvatski veznjak sjajno se nosio sa zvjezdanom sredinom Real Madrida.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Filip Bradarić prvi se put našao u startnoj postavi Celte i odmah je odigrao zapaženu rolu u šoku na Santiago Bernabeuu – njegova je momčad, 17. na ljestvici, odigrala 2:2 protiv Real Madrida.

Bradarić je igrao svih 90 minuta kao jedan od trojice središnjih veznjaka u formaciji 3-5-2. Igrao je do 83. minute, sudjelovao u akciji pri prvom golu i ostavio odličan dojam.

Dok se madridski mediji bave uzrocima Realova kiksa, galicijski su puni pohvala za svog novog igrača. Podsjetimo, Bradarić je jesen proveo na posudbi u Hajduku iz Cagliarija, a Celta ga je angažirala kao zamjenu za Slovaka Stanislava Lobotku, koji je otišao u Napoli.

Lazio srušio Inter u supervažnom susretu: Preokretom ih preskočili na drugom mjesto

''Zanimljiv doprinos Bradarića koji je odigrao odličnu utakmicu'', piše Faro de Vigo, dok mu je Atlantico posvetio čitav članak. ''Bradarić: igrač s taktičkom pločom u glavi'', naslov je članka.

Istaknuo se u oba smjera

''U svakom trenutku razumije što je potrebno odigrati. U svom debiju u startnoj postavi pokazao je da nije samo dobro obučen za svoju ulogu, nego se može nositi sa svjetskim klasama na najvećoj pozornici'', napisali su.

Brutalno nokautirao Neymara, sudac oduševio reakcijom: Ekspresno priskočio u pomoć

"S loptom je suigračima donosio prednost, ili im je barem nije oduzimao. Sjajno je odigrao u fazi obrane, uvijek je bio pravovremen u pomoći suigračima. Povlačio se gotovo do zadnje linije i osvajao mnogo odbijanaca i drugih lopti. To nije slučajno", dodali su.

Ako se po jutru dan poznaje, Bradarić je možda stigao u sjajnu sredinu za njegove igračke kvalitete. Dobro ga pamtimo još iz šampionske Rijeke, kada je iz sredine vukao konce igre momčadi Matjaža Keka.

Nešto slično htio je napraviti i Igor Tudor, ali na povučenijoj poziciji - uigravao ga je središnjeg čovjeka obrane u formaciji 3-5-2. Na žalost za Tudora i Hajduk, zbog više sile ostali su bez igrača kojem ni Santiago Bernabeu nije prevelika pozornica.

Rezultati by SofaScore