Nogomet
Nogomet

Evo što susjedi pišu o Bjeličinu Dinamu: "Doveo ga kao propalog igrača pa od njega napravio najboljeg..."

Nenad Bjelica vratio se na klupu Dinama i odmah upisao uvjerljivu pobjedu protiv Lokomotive.

Nenad Bjelica (Foto:Goran Mehkek)

Dinamo je u povratničkom debiju Nenada Bjelice razbio Lokomotivu (5:1) u sklopu osmog kola SuperSport HNL-a na Maksimiru.

Osječki stručnjak dočekan je gromoglasnim pljeskom navijača, a i njegovi su nogometaši brzo pokazali svu raskoš talenta. Prvo je Martin Baturina zabio nakon lijepe akcije, a onda je Bruno Petković zabio golčinu iz slobodnog udarca.

Plavi su do kraja susreta još tri puta zatresli mrežu Lokosa, a za dojmljivu predstavu iz susjedstva su stigle velike pohvale za Bjelicu i Petkovića:

"Bio je Dinamo u kanalu poslije bolnih i teških poraza od Hajduka, Bayerna i Slavena, ali se vratio Nenad Bjelica da ga izvuče i ekspresno je uspio", piše srpski Mozzart Sport, koji je posvetio nekoliko redaka uspješnoj suradnji Bjelice i Petkovića.

"Bjelica je trener koji je u prvom mandatu na klupi Modrih oživio posrnulu karijeru Brune Petkovića, doveo ga je skoro kao propalog igrača koji se šest godina mučio po Italiji i napravio od njega najboljeg igrača SHNL-a i hrvatskog reprezentativca.

Često brojke ne mogu na pravi način otkriti koeficijent nogometne inteligencije Dinamova napadača, pa nigdje u brojkama neće stajati majstorski potez iz 51. minute kad je šmekerski propustio loptu do Ademija", piše Mozzart Sport.

FOTO Dinamo oduševio navijače ponoćnom objavom za Bjelicu: Napisali samo tri triječi

VIDEO Pogledajte kako je Petković izbacio trojicu igrača: Nakon ovog poteza zatresla se mreža Lokosa

Trener PSV-a pravdao se novinarima zbog Perišića: "Zaslužio je igrati, to je moja odluka"