Nogomet
Nogomet

Trener Slavena opet divljao zbog suca: Evo što mu je rekao zbog čega ga čeka poveća kazna

Ivan Radeljić drugi put je napao suđenje u prva dva kola SuperSport HNL-a.

Ivan Radeljić (Foto:Željko Hajdinjak/Cropix)

Nakon što se poslije poraza kod Hajduka javno požalio na suđenje, trener Slaven Belupa Ivan Radeljić isključen je već u 39. minuti utakmice protiv Lokomotive (2:2) zbog žestokog vrijeđanja suca Patrika Kolarića.

Radeljić je u jednoj situaciji dobio žuti karton, a onda i isključujući crveni.

''Moje isključenje? Ne znam što reći, bila je njihova čista ruka i onda dobiješ gol iz te kontre. Malo su živci bili tanki, svako kolo se neke njihove odluke vežu za nas, tako da više neću komentirati suđenje, to stvarno nema smisla'', izjavio je nakon utakmice Radeljić.

Žestoke psovke Kolariću

No, uvidom u službeni zapisnik s utakmice postalo je jasno zbog čega je Radeljić isključen.

''Psovanje glavnog suca utakmice riječima 'P*čka ti materina te nakon što je isti isključen protestirao je na odluku suca i bacio bočicu vode u njegovom smjeru. Prilikom ulaska u svlačionicu na poluvremenu utakmice glavnog suca vrijeđao riječima 'J*bo ti Bog mater.' Na kraju utakmice prilikom izlaska s terena ponovno vrijeđa glavnog suca riječima "J*bo ti Bog mater u p*čku.''

Radeljić će vrlo vjerojatno dobiti poneku utakmicu kazne kao što je to bio slučaj s Ivanom Lekom na početku prošle sezone.

Slaven Belupo ove godine stao u obranu sudaca

Podsjetimo, Slaven Belupo bio je ove godine jedan od šest klubova potpisnika priopćenja u kojem su zatražili zaštitu sudaca.

''Suci u nogometu imaju ključnu ulogu u održavanju integriteta igre i ravnopravnosti svih sudionika SuperSport Hrvatske nogometne lige, a njihove odluke, iako ponekad kontroverzne, čak i pogrešne, trebaju biti poštovane'', stajalo je, između ostalog, u priopćenju.

VIDEO Ronalda uništili Srbi, a onda ga još ponizili navijači: Pogađate što je vikao cijeli stadion

Barcelona slavila na teškom gostovanju s čak tri 17-godišnjaka u prvih 11

VIDEO Du Plessis ugušio Adesanyu, obranio titulu i osvojio dugo očekivanu "Bitku za Afriku"

Priopćenje šest HNL klubova (Foto: GOL.hr)