Nogomet
Nogomet

Pada rekord: Evo koliko će Bjelica zaraditi na klupi Dinama!

Nenad Bjelica potpisa je ugovor s Dinamom do 2026…

Nenad Bjelica (Foto:Afp)

Nenad Bjelica novi je trener Dinama. Budući da je odobrenje za realizaciju posla morao dati Izvršni odbor Dinama, moglo se pretpostaviti da cijela operacija prelazi 3 milijuna eura.

Službeno: Dinamo ima novog trenera, to je Nenad Bjelica!

Ugovor je potpisao do 2026., a spekulira se da bi trebao imati plaću oko 150 tisuća eura mjesečno i izdašne premije. Kada se zbroje mjesečne plaće te realno ostvarive bonuse i premije u Ligi prvaka i domaćim natjecanjima, Bjelica bi mogao zaraditi u Dinamu u godinu dana osjetno više od dva milijuna eura.

Pada Dinamov rekord

Ako se radi o neto iznosu, to je sigurno rekordna brojka za Dinamo. Čak i ako je u bruto iznosu, što je izvjesnije, Bjelica bi svejedno mogao nadmašiti zaradu iz prvog mandata. Sjećamo se da je Zdravko Mamić onomad objavio kako je Bjelica u 20 mjeseci na klupi Dinama zaradio ukupno 24 milijuna kuna bruto na ime plaća, bonusa i premija. Sada bi u mjesečnom prosjeku mogao zaraditi i osjetno više ako poluči slične rezultate u Europi i domaćim natjecanjima.

VIDEO Bjelica se vraća u Dinamo, a širi se njegova izjava o ''korporaciji'': Evo što je točno rekao

Stožer će sačinjavat Bjeličini stari suradnici Nino Bule i Jasmin Osmanović, kondicijski trener bit će Leo Sovina i pomoćnik iz Osijeka Danijel Jumić, a vjerojatno i Bjeličin sin Luka. Oni će imati svoj proračun.

Dinamo nije platio odštetu Union Berlinu

Bjelica je imao unosan ugovor s Union Berlinom, plaća mu je išla bez obzira što je u svibnju smijenjen s funkcije glavnog trenera. Berlinci mu nisu htjeli dati otkaz kako mu ne bi morali isplatiti otpremninu. Očito je da su se nadali kako će Bjelica u međuvremenu pronaći novi posao, što se i dogodilo.

Što Bjelica može bez Oršića i Olma? Mora ukrotiti Petkovića, podići Baturinu i srediti obranu

Dinamo nije morao platiti nikakvu odštetu Unionu, Nijemcima je bilo dovoljno da su Bjelicu skinuli s plaće, no jasno je da je hrvatski prvak morao parirati financijskim uvjetima koje je Bjelica imao u berlinskom klubu.

Bjelica bi danas trebao odraditi trening s momčadi Dinama u 18:00, a sutra će biti predstavljen u Maksimiru. Bit će na klupi protiv Lokomotive u subotu u 8. kolu SuperSport HNL-a. Igra se u Maksimiru, utakmica počinje u 20 sati.