Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrhunski stručnjak

Službeno: Dinamo ima novog trenera, to je Nenad Bjelica!

Nogometaši zagrebačkog Dinama imaju novog šefa stručnog stožera.

Grb Dinama i Maksimir (Foto: GOL.hr)

Bijeli dim na Maksimiru je potvrdio novog šefa stručnog stožera, to je Nenad Bjelica.

Izvršni odbor Dinama na kraju je jednoglasno podržao stručnu odluku predsjednika Velimira Zajeca i sportskog direktora Marka Marića, iako je posljednjih dana bilo spekulacija da nisu svi bili za Bjeličin izbor.

Nenad Bjelica na Rujevici VIDEO Bjelica se vraća u Dinamo, a širi se njegova izjava o ''korporaciji'': Evo što je točno rekao divider

Pretpostavlja se da je operacija veća od tri milijuna eura budući da je bila potrebna potvrda Izvršnog odbora. Bjelica je imao važeći ugovor s Union Berlinom i trebao ga je raskinuti.

To se službeno dogodilo jutros pa je ostalo samo da IO Dinama potvrdi izbor, što se dogodilo u poslijepodnevnim satima, a potom je uslijedila i službena objava.

Čekao se raskid unosnog ugovora s Union Berlinom

Na taj je način završila sedmodnevna potraga hrvatskog prvaka za novim trenerom nakon što je Sergej Jakirović dobio otkaz poslije debakla u Muenchenu protiv Bayerna u Ligi prvaka.

Nenad Bjelica Što Bjelica može bez Oršića i Olma? Mora ukrotiti Petkovića, podići Baturinu i srediti obranu divider

Bjelica je u startu potrage bio je jedan od glavnih kandidata, no spekulira se da je do izravnih kontakata s čelnicima Dinama došlo tek u nedjelju i od tada su se pregovori ubrzali. Najveći problem bio je Bjeličin prilično lukrativni ugovor s Union Berlinom. Iako se rastao s njemačkim klubom u svibnju, ostao je na plaći i mogao je mirno čekati sljedeću ponudu.

Eto, to se dogodilo možda i prije nego što se nadao, a još manje od bivšeg kluba s kojim je imao trzavica prilikom raskida ugovora u prvom mandatu te poslije kada je vodio Osijek i odaslao nekoliko kontroverznih izjava koje nisu baš dobro sjele nekim navijačima Dinama.

Bjelica se vratio u Dinamo nakon četiri i pol godine

Novi trener Modrih održat će prvi trening već danas u 18 sati, a vodit će momčad s klupe u sljedećem kolu protiv Lokomotive.

Osječanin se tako vraća na Maksimir nakon nešto više od četiri godine, u tom je razdoblju vodio Osijek te imao nešto kraće trenerske epizode u turskom Trabzonsporu i njemačkom Union Berlinu. S Berlinčanima je morao i raskinuti ugovor zbog povratka u Dinamo.

Bjelica je u prvom mandatu vodio Dinamo od svibnja 2018. do travnja 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup, a pod njim je Dinamo doživio "europsko proljeće" nakon 50 godina.

U karijeri je još vodio FC Kärnten, Lustenau, WAC, Austriju Beč, Speziju i Lech.

Bjelica će na klupi Dinama debitirati već u subotu kada u 8. kolu SuperSport HNL-a Dinamo dočekuje Lokomotivu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Dinamovci, novi vođa je službeno tu! ✅️⚽️
Što vi mislite, tko će pobijediti? 🥊🇧🇷🇫🇷

📸: AFP
Prvi put nakon osam godina imamo priliku vidjeti domaću MMA snagu u UFC-u. Kakav će rezultat ostvariti? 🥊🇭🇷

📸: Tomislav Kristo/CROPIX
KRAJ! Dinamo je svladao Banjole 3:1 i prošao dalje, no puno teže nego što su svi očekivali. Vaš komentar na utakmicu?

Više o utakmici > https://bit.ly/3MVyQs9

Goran Sebelic/Cropix