Nogomet
Nogomet

Engleski mediji Vuškovića uspoređuju sa stoperom Spursa od 55 milijuna eura

Luka Vušković pokazao je zašto može biti novi Micky van de Ven, pišu mediji koji prate igrače Spursa.

Luka Vušković (Foto:Profimedia)

Uskoro branič Tottenhama Luka Vušković oduševio je s nova dva gola u belgijskoj ligi, a o njemu su se raspisali i engleski mediji, koji prate Spurse.

Portal koji prati Tottenhamove igrače na posudbama u Europi i Engleskoj, hvali ga na sva usta i uspoređuje s Mickyjem van de Venom, nizozemskim stoperom koji trenutačno vrijedi 55 milijuna eura.

Zabio iz drugog pokušaja na utakmici

Luka nije jedini, Tottenham ima veliku "iseljeničku koloniju", koja je posuđena po klubovima na Otoku i po Starom kontinentu, ukupno njih 11, ali nikoga ne hvale kao Luku.

"U petak uvečer protiv Beerschota Vušković je nastupio treći put zaredom od prve minute. Ponovo kao središnji branič u zadnjoj liniji s trojicom.

Poslije 57 minuta Vušković je glavom pucao preko grede poslije kornera, ali samo četiri minute kasnije nisu ga mogli spriječiti i glavom je pogodio iz slične pozicije i izjednačio za Westerlo.

Samo pet minuta kasnije Vušković je treći put pucao prema golu na utakmici opalivši ponovo glavom iz malo udaljenije pozicije. Poslije 70 minuta hrvatski branič ponovo je testirao suparnika, ali ovaj put njegov udarac obranio je Nick Shinton.

Prvi put pucao nogom i odmah gol

Oko pet minuta uoči kraja susreta Vušković je svojim petim udarcem na susretu zabio svoj drugi gol na utakmici. Tek tad prvi put pucao je lijevom i zabio s udaljenosti od nekoliko metara", pišu Englezi i podvlače.

"Nevjerojatno, 17-godišnjak je imao vremena uputiti još dva udarca, iz udaljenosti je pucao preko gola, a duboko u sudačkoj nadoknadi još jedan udarac obranio mu je golman. Izgledao je kao da će zabiti hat-trick, ali nije mu bilo suđeno."

Dodaju kako je imao 100 dodira s loptom, čak 75 puta precizno dodao, osvojio svih šest zračnih duela i bio dominantan. Osvaja tri zračna duela prosječno po utakmici, šest puta očisti loptu i dosad je zabio četiri komada te namjestio još jedan Matiji Friganu.

Poznati lovac na talente o Vuškoviću: "Apsolutno čudovište!"

VIDEO Senzacionalni Luka Vušković zabio dva gola: Čudo od djeteta, Tottenham trlja ruke!

VIDEO Vatreni se uskoro okupljaju, Dalić ima pregršt razloga za sjajno raspoloženje

Više o