Nogomet
Nogomet

Marić otkrio kakvog trenera Dinamo treba: "Počeli smo razgovore, stranac dolazi u obzir"

Nakon debakla protiv Bayerna Dinamo očekuje utakmica sa Slavenom u HNL-u…

Sandro Perković i Marko Marić (Foto:Željko Puhovski/Cropix)

Privremeni trener Dinama Sandro Perković i sportski direktor Marko Marić pojavili su se na press-konferenciji uoči ligaške utakmice Modrih sa Slavenom.

Dinamo na velikom iskušenju: U Maksimir stiže novi Mbappe, šokirao je Barcelonu

Prvi je riječ uzeo direktor Marić.

"Zahvaljujem Jakiroviću i njegovu stožeru na svemu što su napravili. To ostaje vječno, postavio je ljestvicu za nasljednike."

Marić je prokomentirao postavljanje Sandra Perkovića za privremenog trenera Dinama i situaciju o potrazi za novim trenerom.

"Sandro je vrhunski stručnjak, jako dobro poznaje momčad, budite uvjereni da je u dobrim rukama. Naša momčad ima veliku kvalitetu, tu nema sumnje. Naravno da smo u procesu potrage za novim trenerom. Kada završimo potragu i donesemo odluku, bit ćete obaviješteni."

"Dinamo mora dominirati"

Jeste li već obavili kakve razgovore?

"Kada govorimo o igračkim pojačanjima, nikada ne izlazimo u javnost. Isto vrijedi i za trenera. Radimo analize iza zatvorenih vrata i bit ćete na vrijeme obaviješteni. Dinamo nije lagan klub, ciljevi su uvijek najviši. Kriteriji su jasni, trebamo trenera koji će razvijati igru, koji se zna nositi s pritiskom. Imamo visoke zahtjeve, Dinamo mora dominirati."

Jakirović će dobiti dobru odštetu zbog ranijeg prekida ugovora: Evo koliko će mu Dinamo isplatiti

Je li Jakirović smijenjen zato što Dinamo nije bio dominantan u nešto jačim utakmicama?

"Jakirović je ostavio momčad u boljem stanju nego što ju je preuzeo. Naša je odluka bila da je to najbolje za klub. Težimo da budemo još bolji u HNL-u i Europi."

Marić je dodao:

"U Dinamu je uvijek kritičan period kada imamo kvalifikacije za Ligu prvaka. Ogroman je stres. Povijesni gledano, uvijek dolazi krizni period poslije plasmana u Ligu prvaka. Jako je teško uvijek biti na vrhunskom nivou. Svaka momčad upada u krizu, a mi ćemo sve napraviti da to traje što kraće."

"Stranac dolazi u obzir"

Postoji li rok za izbor trenera i kakav je proces? Dolazi li u obzir stranac?

"Nećemo donositi ishitrenu odluku. Kada nađemo kandidata, onda ćemo vas obavijestiti. A do daljnjeg Sandro Perković ima sve potrebne kvalitete da vodi momčad."

Traži se Jakirovićev nasljednik: Tko će biti novi trener Dinama?

Jeste li već razgovarali s nekim od kandidata?

"Sigurno je da razgovaramo s potencijalnim kandidatima. Nogomet je globalni sport, nema ograničenja u izboru. Što se tiče pitanja hoće li to biti domaći ili strani stručnjak, sve je moguće. Naravno da strani stručnjaci dolaze u obzir."

Marić je nastavio:

"Uvijek postoji financijski limit, ali visoka cijena ne jamči kvalitetu i rezultat. Treba dobro odvagnuti."

Tko je trener za Dinamo i je li Petković "osinje gnijezdo": Iz Hajduka kao sve curi, a u Maksimiru…

Riječ je uzeo Sandro Perković, koji je zahvalio Jakiroviću i suradnicima.

"Teško je bilo u zadnjim danima. Ja sam dinamovac i sve ću napraviti da momčad izgleda bolje. Napravit ćemo sve već u sljedećoj utakmici da pokažemo da utakmica u Münchenu nije pravo mjerilo."

"Igračima nije bilo lako"

Perković priznaje:

"Igračima nije bilo lako, poraz u Münchenu je i težak i bolan. Ljepota je sporta da ti uvijek daje novu priliku, da ustaneš s poda, obrišeš prašinu i kreneš dalje. Igrači su se oprostili od Jakirovića, odradili su dobar trening i uvjeren sam da ćemo protiv Slavena pokazati Dinamovu razinu."

Perković podcrtava:

"Ima sitnih problema, moram još vidjeti tko je spreman i onda ćemo odlučiti. Slaven je kvalitetnija momčad od onog što govori ljestvica. Imaju puno igrača koji imaju iskustvo. Morat ćemo biti na visini zadatka."

"Nema podjele na senatore i mlade"

Je li vas iznenadilo stanje momčadi u završnici utakmice protiv Bayerna? Izgledali su kao razbijena vojska, kao da su ravnodušni. Koliko je to blizu istine?

"Poraz je težak i bolan. Dogodio se jedan blackout. Ilija Lončarević uvijek je govorio da u nogometu postoji samo sutra. Ne možemo promijeniti prošlost, moramo misliti na utakmice koje dolaze i vratiti se na pobjednički put."

Treba li i dalje vjerovati senatorima ili gurnuti mlađe?

"Ova momčad ima 26 igrača. Njima je najteže pao ovaj poraz, oni najviše žele promijeniti sliku iz Münchena. Ne volim te podjele na senatore i mlade. Tko god bude igrao, vjerujem da će dati maksimum", zaključio je Perković.