Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moćan dribler

Dinamo na velikom iskušenju: U Maksimir stiže novi Mbappe, šokirao je Barcelonu

Nakon debakla protiv Bayerna na Allianz Areni Dinamo u drugom kolu Lige prvaka dočekuje Monaco, koji je u prvom kolu pobijedio Barcelonu i odlično je ušao u sezonu…

George Ilenikhena (Foto: Afp)

Monaco je šokirao Barcelonu s 2:1 na otvaranju novog formata Lige prvaka. Utakmica na stadionu Louis II bila je jako zanimljiva i hrvatskim ljubiteljima nogometa, napose navijačima Dinama jer su Kneževi sljedeći suparnik Modrih u Ligi prvaka.

Velimir Zajec i Sergej Jakirović Jakirović će dobiti dobru odštetu zbog ranijeg prekida ugovora: Evo koliko će mu Dinamo isplatiti divider

Junak večeri bio je mlađahni George Ilenikhena, talentirani napadač Monaca kojeg u Francuskoj nazivaju novim Kylianom Mbappeom.

Francusko-nigerijski napadač zabio je za 2:1 nakon još jednog kiksa u suparničkoj obrani, koji mu je omogućio izlazak jedan na jedan s vratarom. Silovitim udarcem probušio je Ter Stegena.

George Ilenikhena šokirao Barcelonu

Francuska momčad bučno je proslavila pobjedu protiv velikog favorita, a čelnici kluba trljali su ruke jer su dobili još jednog dragulja kojeg bi u bliskoj budućnosti mogli lukrativno unovčiti.

S 18 godina i 34 dana Ilenikhena je postao najmlađi strijelac Monaca u Ligi prvaka. Podvig kojim je srušio Kyliana Mbappea, koji je zabio prvijenac u elitnom klupskom natjecanju s 18 godina i 63 dana. Bilo je 21. veljače 2017. u 5:3 pobjedi Manchester Cityja nad Monacom u prvoj utakmici osmine finala.

Bruno Lage VIDEO Reakcija trenera Benfice je hit: Svi skaču ludi od sreće poslije gola, a on... divider

Rušenje barijera je, naime, sasvim uobičajeno za tog mladca rođenog u nigerijskom Lagosu jer je svojedobno bio najmlađi igrač koji je sa 16 godina i 147 dana igrao utakmicu Ligue 2 s Amiensom. Tada je tri dana nakon debija postao najmlađi strijelac u drugom rangu francuskog nogometa.

Novi Mbappe stiže u Maksimir

Visok 185 centimetra, Ilenikhena je fizički impozantan napadač koji također pokazuje veliku tehničku sposobnost, i u skučenom prostoru i na otvorenom. Vješt je dribler koji ima odličan prvi dodir i pregled igre, kombinatoriku i suradnju te vrlo dobro čita igru.

Victor Boniface Potez večeri Lige prvaka: Društvene mreže gore, fanovi oduševljeni efektnom fintom divider

Mladi napadač potom je transferiran u Antwerpen, gdje je napravio dodatan iskorak. U Belgiji je oduševio sve sjajnom sezonom, u kojoj je zabio 14 golova u 50 nastupa.

Već je prošle sezone postigao pogodak protiv Barcelone u Ligi prvaka. Belgijski klub bio je skupini još sa Šahtarom i Portom. 

Monaco odlično ušao u sezonu

Ilenikhena je odigrao pola sata utakmice na Montjuicu i samo 11 u uzvratu na stadionu Bosuil, gdje je golom u 92. minuti zapečatio povijesnu pobjedu (3:2).

"Ako nešto naumi, on ne poznaje granice, nema limita", rečenica je kojom ga je HLN.be opisao nakon gola koji ga je lansirao u stratosferu.

Taj pogodak i odlične igre tijekom prošle sezone donijele su mu ljetos transfer u Monaco za 20 milijuna eura. Dinamova obrana morat će posebno pripaziti na fizički moćnog i hitrog Ilenikhena. Utakmica se igra 2. listopada u Maksimiru, a Modri će nakon debakla u Münchenu biti na velikom iskušenju. Monaco je odlično ušao u sezonu. U pet utakmica ima četiri pobjede i jedan remi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Fotke koje udaraju jako 👀🔥🔥

Foto: Cropix
UŽIVO HRVATSKA - KUBA: Vatreni love osminu finala Svjetskog prvenstva u futsalu

Uključite se >>> https://rb.gy/wuurnn

foto: Luka Stanzl/Pixsell
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX