Nogomet
Nogomet

Dinamo saznao odlične vijesti! Sezona je tek završila, a već sad znaju da će igrati proljeće u Europi

Dinamo je osigurao plasman u play-off Lige prvaka, a to znaju da imaju zajamčeno proljeće u Europi.

Slavlje igrača Dinama (Foto:Josip Bandić/Cropix)

Real Madrid je svladao Borussiju Dortmund (2:0) i osvojio Ligu prvaka na Wembleyju! To su odlične vijesti za aktualnog hrvatskog prvaka Dinamo koji će imati bitno lakši zadatak u Ligi prvaka.

Plavi će europsku sezonu započeti u play-offu, što znači da ih od grupne faze Lige prvaka dijeli tek jedan protivnik. Ako uspješno preskoče tu prepreku, čeka ih elitni europski nogomet i barem 35 milijuna eura.

Ako pak izgube u play-offu, Plavi će natjecanje nastaviti u grupnoj fazi Europske lige što će im donijeti mnoštvo europskih utakmica, ali i veliku financijsku injekciju od najmanje 15 miljiuna eura.

Da je Borussia kojim slučajem osvojila elitno klupsko natjecanje, europski put za Dinamo bi bio kudikamo teži. Krenuli bi iz drugog pretkola Lige prvaka, odnosno mjesec dana ranije i morali bi izbacit čak tri protivnika na putu do grupne faze.

U svakom slučaju, Plavi već sada imaju osigurano europsko proljeće jer se posljednja dva kola grupne faze Lige prvaka igraju u siječnju, odnosno 21. i 29. siječnja, kao i Europske lige.

VIDEO Pogledajte scenu za pamćenje: Kroos otišao u mirovinu, a zamijenio ga je neuništivi Modrić

Real Madrid kaznio Borussiju Dortmund: Modrić zamijenio junaka Kroosa i osvojio šestu Ligu prvaka

VIDEO Carvajal utišao Nijemce na tribinama Wembleyja, Vinicius dokrajčio!