Nogomet
Nogomet

Barcina problematična zvijezda minirala veliki transfer: Javno su ga prozvali, dočekao je osvetu

Talentirani, ali neprofesionalni nogometaš Barce radi im probleme i kad ne igra videoigre cijelu noć.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Barcelona je u ovom prijelaznom roku u svoje redove htjela dovesti Memphisa Depaya. Nizozemac je bio velika želja trenera, sunarodnjaka Ronalda Koemana, ali Depay će ipak ostati u Lyonu iako su igrač i klub već imali sve dogovoreno.

Razlog tome je Ousmane Dembele, problematični francuski nogometaš koji je bio ključ Depayeva dolaska. Dembele je trebao otići da bi se otvorio prostor u, tradicionalno, do kraja rastegnutom Barcinu proračunu za plaće. Htjeli su ga poslati u Manchester United na posudbu, ali on je to odbio, piše katalonski Mundo Deportivo.

Kako sad stvari stoje, teško je da će Dembele dobiti puno minuta ove sezone. Ronald Koeman javno je to podijelio rekavši kako je "Ansu Fati ispred njega." Sudeći po dosadašnjem rasporedu minutaže, ispred njega je i Portugalac Trincao.

Modrić iskreno progovorio o brojnim temama: O sudačkoj pomoći Realu, istini o Baleu i što se događa s Hazardom

Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da su Dembeleu tek 23 godine, a ulazi u četvrtu sezonu s Barcelonom. U tom periodu odigrao je tek 75 utakmica.

Odigrao je mnogo više virtualnih utakmica - njegovo igranje videoigara do kasno u noć, pa kašnjenja na trening, postali su normalan dan u uredu. Ugovor ima do ljeta 2022. godine.

Barcelona mu je htjela produžiti ugovor na još jednu sezonu kako bi se povećao manevarski prostor, ali Dembele je i to odbio. Polako se bliži i trenutak u kojem će moći otići besplatno, a Barca to zasigurno nije imala u planu kada je platila 130 milijuna eura za njega.

Završio je transfer rok: Dva Hrvata pronašla nove klubove, Bayern doveo trojicu, a Juve dao 50 milijuna za igrača