Nogomet
Nogomet

Čuda su moguća, Dinamo je ispred Bayerna: Modri imaju veliku šansu u Bratislavi

Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu, a u sljedećem kolu gostuje u Bratislavi kod Slovana i s nova tri boda može si širom otvoriti vrata drugog kruga Lige prvaka.

Slavlje igrača i navijača Dinama (Foto:Ronald Goršić/Cropix)

Kako je nogomet nepredvidljiv i ćudljiv. Tko bi nakon one blamaže u Muenchenu mogao i pomisliti da će Dinamo nakon trećeg kola Lige prvaka biti ispred Bayerna... Baš nitko!

Modri su ostvarili veliku pobjedu u Salzburgu koja im odškrinjuje vrata plasmana u nokaut-fazu natjecanja, a bit će im potpuno otvorena ako pobijede Slovan u Bratislavi u sljedećem kolu.

Podcijenjeni Kulenović junak pobjede

Junak utakmice svakako je bio Sandro Kulenović. Postigao je pogodak i prisilio vratara Salzburga da napravi start za crveni karton. Tu je zapravo prelomljena utakmica.

Nerijetko podcijenjen i guran u stranu, taj skromni i vrijedni napadač Modrih još jednom je pokazao da se na njega može najozbiljnije računati.

Upao je u prvu momčad kao zamjena za nedovoljno oporavljenog Brunu Petkovića, a kako igra ove sezone, pa i u završnici prošle, zaslužio je da bude gotovo neupitni starter.

Modri brzo shvatili da se ne trebaju bojati Salzburga

Cijela momčad Dinama odigrala je vrlo dobro. Modri su se u početku malo povukli, kao da su bili preoprezni, no ubrzo su shvatili da nemaju od čega strahovati. Salzburgovi loši rezultati očito nisu slučajni. Nije slučajno ni to što ne može postići pogodak u jačim utakmicama.

Već nakon prvog poluvremena postalo nam je jasnije zbog čega je teško nastradao u prva dva kola Lige prvaka, pa i u austrijskom derbiju u Grazu, gdje je odjeknula petarda. Činjenica jest da Salzburg ima mladu i neiskusnu momčad, ima tu dobrih igrača, ali isto tako i prilično limitiranih, prosječnih, pa i ispodprosječnih.

Ne treba pasti u euforiju i bahatiti se, ali...

Kada usporedite vrijednost igrača na Transfermarktu, lako možete zaključiti koliko je momčad Salzburga precijenjena, barem u odnosu na Dinamo. Bjeličina izjava nakon utakmice s Monacom da bi Baturina vrijedio 100 milijuna da je, recimo, Portugalac i igra za Benficu, sada dobiva još veću potvrdu.

Ako neki igrači Salzburga vrijede 20 milijuna, onda Baturina doista vrijedi 100. No u nogometu je kao i u životu, bogati i moćni kroje svijet kako im odgovara, a mali i siromašni moraju se snaći i kako im bude.

Naravno, ne treba sada pasti u euforiju i bahatiti se, razlike u kvaliteti i u Ligi prvaka očito su goleme, jedno je Arsenal, a nešto posve drugo Salzburg i to treba imati u vidu, no Dinamo sada ima jako dobru šansa probiti se u elitu, a to je svakako drugi krug natjecanja.

Pogledajte kako izgleda ljestvica Lige prvaka nakon trećeg kola: Dinamo je ispred Bayerna!

Velika pobjeda Dinama u Ligi prvaka: Modri slavili u Salzburgu, Kulenović ih načeo, Petković dotukao!

Navijači Dinama dominirali u Salzburgu: Policija prije utakmice imala problema s traktorima i prosvjedima

VIDEO Matej Mandić izveo ludu obranu u Ligi prvaka! Ovo nikad niste vidjeli u rukometu

Težak poraz Futsal Dinama: Prvak Europe im utrpao devet komada, Olmissum slavio na Kosovu