Nogomet
Nogomet

Bio je kandidat za trenera Hajduka, a danas je pred njim težak izazov: Hrvat preuzeo vruću klupu

Bivši australski reprezentativac Tony Popović imenovan je u ponedjeljak novim izbornikom Australije.

Tony Popović (Foto:Afp)

Bivši australski reprezentativac Tony Popović imenovan je u ponedjeljak novim izbornikom Australije, umjesto Grahama Arnolda, smijenjenog s pozicije zbog loših rezultata Socceroosa u utrci za Svjetsko prvenstvo 2026.

Bivši branič i kapetan Crystal Palacea (2001.-2006.) 51-godišnji Popović, australski Hrvat kojeg su svojedobno povezivali s dolaskom u Hajduk, ima zadatak popraviti stanje u skupini C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojoj je Australija nakon dva kola pretposljednja. Australski su nogometaši ovog mjeseca izgubili kod kuće (0:1) od Bahreina prije nego što su odigrali neriješeno (0:0) u Indoneziji.

Samo prva dva mjesta u skupini vode na Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj Americi.

Popović, pobjednik azijske Lige prvaka s Western Sydney Wanderersima 2014., bio je "idealan kandidat" da naslijedi Grahama Arnolda (61), koji je na toj poziciji bio od 2018., izjavio je šef australskog nogometa James Johnson.

"Njegovo međunarodno iskustvo, posebno na azijskom kontinentu, i kao igrača i kao trenera, dodatno povećava njegovu sposobnost da vodi Australiju na međunarodnoj sceni", dodao je.

Povezivalo ga se s Hajdukom

Popović je odigrao 58 utakmica za Australiju, a kao igrač razvijao se u Sydney Unitedu, u Hiroshimi u Japanu i zatim u Crystal Palaceu u Engleskoj. Kao trener je vodio osim Western Sydney Wanderersa i Perth Glory te Karabukspor u Turskoj i Xanthi u Grčkoj.

"Bez sumnje sam ponosan i potpuno svjestan težine odgovornosti", rekao je Popović.

Popovića se povezivalo s Hajdukom ranije ove godine, navodno je postojao obostrani interes, ali ipak su se Bijeli odlučili za Gattusa, što se trenutačno pokazuje kao ispravan potez.

Sramotan skandal! Francuzi se izmicali lopti kako bi imali lakši ždrijeb na Svjetskom prvenstvu u futsalu

VIDEO Vatreni krasno zabio u neviđenoj drami: Imali igrača više pa izgubili u 95. minuti

VIDEO Milan slavio u gradskom derbiju: Američki Hrvat zabio sjajan pogodak