Nogomet
Nogomet

Bišćan najavio Superkup: "Livaja je u Top 3 ili 5 igrača lige. Pojačanja? Na tome se radi"

Utakmice SuperSport Superkupa Dinamo - Hajduka igra se u subotu od 20 sati.

Igor Bišćan (Foto:Marko Todorov/Cropix)

Igor Bišćan najavio je prvu utakmicu sezone, dvoboj Superkupa između Dinama i Hajduka koji se igra ove subote na Maksimiru.

"Uzbuđeni smo. Očekujemo dobru igru, da nastavimo tamo gdje smo stali lani i novi trofej", rekao je trener Dinama koji ima slatke brige oko sastavljanja sastava za utakmicu s najvećim rivalom.

Ne može računati tek na dva mlada igrača:

"Svi konkuriraju, zadovoljan sam kako su prošle pripreme. Dobro smo odradili četiri tjedna, iako smo se okupljali u hodu. Za sada je sve dobro, samo mali Vasilj ne konkurira i Rukavina, koji nije potpuno zdrav. Kvalitetnija smo momčad i vjerujem da ćemo to pokazati".

Leko uoči Superkupa izrazio oduševljenje pojačanjima: "Da mi je netko rekao da će on doći u HNL..."

Osvrnuo se trener Dinama na momčad Hajduka i njihovog najboljeg igrača Marka Livaju, koji će zbog suspenzije propustiti prvu utakmicu sezone:

"Gledali smo ih na pripremama, očekujemo pozitivnu momčad kakvi su bili prošle sezone. Bili su jako dobri u finišu sezone, nizali su dobre rezultate. Trofej je u igri, čujem da će biti dobra atmosfera, moramo biti pravi.

Livaja? Jedan od najboljih igrača lige, u Top 3 ili 5 igrača lige. Znamo što on znači za Hajduk, nećemo mijenjati naš pristup, a koliko će to ostaviti traga na njima, to nas ne brine", rekao je.

Torcida uoči Superkupa poslala žestoku poruku: "Srušimo najveće zlo i donesimo kući trofej!"

Pohvalio je trenera splitske momčadi Ivana Leku:

"Poštujem ga, napravio je trenersko ime izvan Hrvatske što je teško. Svima je u interesu da takvih ljudi bude u našem nogometu, da razvijaju naše talentirane igrače.

Za kraj, Bišćan se osvrnuo na temu koja zanima sve navijače Dinama:

"Bernauer je pokazao kvalitete koje smo znali, vjerujem da će tijekom sezone puno pokazati, na početku ćemo ga više koristiti u prvenstvu. Možda mu malo nedostaje po pitanju fizike i dominacije u duelu, ali to smo znali i prije.

Na tome se radi, vidjet ćemo. Uvijek mi trebaju još dva, tri igrača kao svakom treneru. Igrat ćemo na tri fronta, trebaju nam igrači, treba nam kvalitete kako bi bili spremni za napornu sezonu", zaključio je.