Nogomet
Nogomet

Barca imala sreće protiv Dinamova krvnika, pa su Messi i Fati zabili i postavili rekorde

Saržajno je bilo na Camp Nouu na otvaranju nove sezone Lige prvaka...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Barcelona je svoju sezonu Lige prvaka otvorla na svom terenu protiv Ferencvaroša, kluba koji je izbacio zagrebački Dinamo u trećem pretkolu.

Mađari su puno bolje počeli, a Katalonci mogu zahvaliti samo sreći što se nisu našli u zaostatku.

Već u 10. minuti Tokmac je pobjegao i sjajno zabio od grede, ali sudac je gol poništio jer je bio u zaleđu. 10 minuta kasnije Barcelona je imala puno sreće - Isael je snažno opalio i pogodio vratnicu.

Hladan tuš za PSG: Manchester United u derbiju večeri iščupao pobjedu u Parizu!

Kazna za Mađare ekspresno je stigla. U 26. minuti Lionel Messi je napravio slalom i izborio penal koji je sam realizirao.

Messijev gol možete pogledati OVDJE.

Messi je tim golom postao prvi igrač u povijesti koji je zabio gol u Ligi prvaka u 16 uzastopnih sezona. Osim toga, bio je to njegov 69. gol u grupnoj fazi Lige prvaka, što je rekord natjecanja. Ferencvaroš je njegova čak 36. žrtva u ovom natjecanju.

U 42. minuti na 2:0 je povisio Ansu Fati. Frenkie de Jong poslao je lijepu loptu preko obrane, a Fati je utrčao i pospremio iza vratara. Fati je tim golom postao prvi igrač koji je zabio dva gola u Ligi prvaka prije 18. godine.

Fatijev gol možete pogledati OVDJE.

Prvijenac je sjajni 17-godišnjak zabio prošle sezone kada je ušao u igru u 85. minuti, a u 86. izbacio Inter. Tim je golom ujedno postao i najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka.

U drugom poluvremenu Fati je dodao i atraktivnu asistenciju petom Philippeu Coutinhu i tako još jednom potvrdio da je budućnost Barcelone.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.