Nogomet
Nogomet

Arsene Wenger Arsenalu dovodi najboljeg strijelca Belgije!

Arsene Wenger nastavio je sa svojom klasičnom kupovinom mladih igrača koji se tek trebaju dokazati na velikoj sceni.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

S obzirom da je Arsenal dogovorio ostanak menadžera za iduće dvije sezone, Arsene Wenger bacio se na svoj dobro poznati biznis - dovođenje "anonimaca". Nigerijac Henry Onyekuru dolazi na Emirates kao prvo ovoljetno pojačanje za 8 milijuna eura.

Nekoliko momčadi iz Premierlige bilo je zainteresirano za brzonogog 19-godišnjeg krilnog napadača, međutim Arsenal je bio najbrži i najkonkretniji. Onyekuru je najbolji strijelac belgijskog prvenstva u kojem je za Eupen postigao 20 pogodaka u 38 nastupa.

Nigerijac je debitirao za Eupen 2015. godine kao 17-godišnjak, te je pomogao klubu da izbori najviši razred belgijskog nogometa. Pretpostavlja se da će ugovor biti potpisan u idućih nekoliko dana, jer se Onyekuru nalazi u Parizu s reprezentacijom, te bi se trebao sastati s predstavnicima Arsenala.

Pretpostavlja se da je Nigerijac ulaganje u budućnost, jer ako Arsenal želi biti konkurentniji iduće sezone i vratiti se u Ligu prvaka, mora početi ozbiljnije ulagati i dovoditi igrače koji će donositi prevagu na travnjaku. Podsjetimo, Arsenal je netom završenu sezonu završio na petom mjestu, te ostao bez plasmana u Ligu prvaka.

Onyekuru je vrlo dinamičan, eksplozivan i brz nogometaš koji će stvarati probleme svakoj obrani, ukoliko se privikne na engleski stil nogometa.

Podsjetimo i da je Riyad Mahrez predao u utorak zahtjev za transfer, te da je na izlaznim vratima lanjskom prvaka Premierlige Leicestera. Arsenal je navodno prvi favorit za njegovo dovođenje, a ta će ga "ljubav" koštati oko 40 milijuna eura.