FIGHT!
FIGHT!

Stručni sud Pokrajca i Galešića: Pogledajte što misle tko će slaviti u borbi za UFC titulu prvaka

Može li Gilbert Burns nanijeti prvi poraz u UFC-ovoj karijeri aktualnom prvaku velter kategorije Kamaru Usmanu?

Noćas nas, točnije od 4 sata ujutro, očekuje UFC 258 event na kojem ćemo u glavnoj borbi večeri imati okršaj za titulu prvaka velter kategorije između Kamaru Usmana i Gilberta Burnsa.

Kladionice vide neporaženog prvaka Usmana kao velikog favorita protiv Brazilca, ali ne i poznati hrvatski MMA borac, danas umirovljeni stručni komentator Nove TV za borilačke sportove, Igor Pokrajac.

"Vjerujem u Burnsa. Usman je najjači u kategoriji, fizički je top borac, ali puno veći napredak u karijeri napravio je Burns, koji je u posljednjih nekoliko borbi uništio svoje suparnike."

Kamaru Usman obranio naslov UFC prvaka brutalnom izvedbom protiv Gilberta Burnsa

Za razliku od njega poznati MMA trener Zelg Galešić vjeruje da će Usman obraniti naslov u jednom dugom i mučnom okršaju za Burnsa.

"On je ogroman za jednog velteraša. Zapanjujuće koliko ima snage i eksplozivnosti u svakom meču, a opet ima i odličan cardio. Vidjeli smo to protiv Colbyja Covingtona. Ono što Burns ima je iskustvo. Rekao je da ima preko 200 rundi sparinga s Usmanom, dobar je u tranziciji iz hrvanja u grappling, vjerojatno će napasti i petu. Ali izvlačenje Usmana je nevjerojatno. Pogledajte samo na internetu njegovo i Chandlerovo hrvanje. Ja vjerujem da na snagu i u parteru može neutralizirati Burnsa. Ne vjerujem da će to biti brza borba, ali jedna duga i mučna za Burnsa", smatra Zelg Galešić.

Cijeli glavni program UFC-a 258 pogledajte noćas od 4 sata ujutro na gol.hr-u, te u snimci na Novoj TV iza 22 sata.

Daniel Bažant nadolazeći je hrvatski MMA borac i najjači Djed Božićnjak ovih prostora