FIGHT!
FIGHT!

Miočić poput Posljednjeg Mohikanca: Stipe ostao usamljen na ljestvici UFC prvaka

Stipe Miočić ostao je posljednji čovjek koji se bori pod američkom zastavom, a da je pritom UFC-ov prvak...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon UFC 253 eventa koji je održan minule nedjelje na Fight Islandu u Abu Dhabiju najpoznatija MMA organizacija svijeta ostala je na samo jednom "domaćem" prvaku - Stipi Miočiću.

UFC je američka MMA organizacija, a Miočić je, s obzirom na to da se bori pod američkom zastavom, ostao posljednji domaći borac koji drži pojas organizacije. Ne treba zaboraviti da Stipe ima hrvatske korijene i da se ponosi svojim podrijetlom...

Prošlog vikenda dobili smo još jednom europskog prvaka, koji je pobijedio Amerikanca i naslijedio jednog, a riječ je o Poljaku Janu Blachowiczu. On je slavio tehničkim nokautom protiv Amerikanca Dominicka Reyesa, a naslijedio je Jona Jonesa.

Israel Adesanya začepio usta kritičarima i brutalnim nokautom obranio naslov UFC prvaka

Miočić je ostao posljednja linija obrane ponosa američke MMA organizacije, a priliku da ga detronizira ponovno će imati Francis Ngannou. Ako u tome kojim slučajem uspije, Nigerija i Brazil držat će po tri UFC pojasa.

Kakva ironija da je Stipe, kojeg UFC često ignorira i zapravo ne želi za prvaka zbog njegove nenametljivosti, ostao jedini američki prvak organizacije...

Amanda Nunes dvostruka je prvakinja kod žena, dok je Deiveson Figueiredo vlasnik trećeg pojasa. Nigerija u svom vlasništvu ima dva pojasa prvaka, a drže ih Kamaru Usman i Israel Adesanya, iako potonji ima i novozelandsko državljanstvo.

Preostali vlasnici pojasa su Poljak Jan Blachowicz, Dagestanac Khabib Nurmagomedov, Australac Alexander Volkanovski, Rus Petr Jan, Kineskinja Zhang Weili te Kirgistanka Valentina Ševčenko.

Ova dvojica nisu normalni: Bili su najmanje atraktivan par na papiru, a na kraju su pružili pravi spektakl

ISRAEL ADESANYA NOKAUTIRAO PAULA COSTU