FIGHT!
FIGHT!

Pojavila se snimka uhićenja UFC prvaka: Jon Jones se slomio kada su mu stavili lisice

Jon Jones našao se u novim velikim problemima nakon što je prošlog tjedna uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola i bez osiguranja.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

UFC-ov prvak poluteške kategorije Jon Jones prošlog je tjedna uhićen u svom Albuquerqueju u New Mexicu nakon što je policija "zaskočila" njegov parkirani automobil, u kojem je on sjedio pod utjecajem alkohola, moguće i nekih opijata, s pištoljem ispod vozačeva sjedala.

Na internetu su tijekom vikenda pojavio video uhićenja na kojem se vidi kompletan proces koji je Jones morao proći prije nego što je završio u lisicama na stražnjem sjedalu policijskog automobila. Kamera koja je snimila cijeli proces nalazila se na policajcu koji je proveo Jonesa kroz nekoliko testova kako bi utvrdio u kakvom se stanju nalazi UFC prvak.

Priveden UFC-ov prvak Jon Jones: Ispraznio pola boce tequile i ispalio sve metke iz pištolja

Sve je započelo s tim da je policajac prišao prozoru automobila u kojem je Jones sjedio i pitao ga je li što popio. On je drhtavog i neuvjerljivog glasa odgovorio da je ranije popio jedno piće (votku). Nakon toga ga je zamolio da izađe iz automobila, pretražio ga je i poslao na nogostup kako bi napravili alkotestove.

UFC prvak objasnio je da je stao sa strane ceste kako bi razgovarao i pomogao beskućnicima koji su se nalazili u ulici.

"Samo sam htio da se osjećaju kao ljudi", kazao je Jones, koji je kao razlog vožnje naveo potrebu da napusti kuću nakon što je dva tjedna proveo u samoizolaciji zbog koronavirusa.

Jones je morao hodati ravno po zamišljenoj liniji, morao je recitirati abecedu od slova E do slova P te brojiti unazad od 47 do 32. Na sva tri testa pokazao je nerazumijevanje i nesigurnost, što je upućivalo na to da je pod utjecajem alkohola. Pokušao se opravdati kod policajca da ima ADD poremećaj (ne može držati koncentraciju) i da mu je kratkoročno pamćenje jako, jako loše.

Mnogi borci likuju nad novim posrtanjem najtalentiranijeg MMA borca svih vremena: "Najgluplji sportaš ikad"

Kod brojanja unatrag s 45 skočio je na 43, dok je kod hodanja po zamišljenoj liniji zaboravio koliko je koraka napravio (trebao je devet). Nakon što je 10-ak minuta radio spomenute testove, koje mu je policajac morao objašnjavati nekoliko puta, Jonesu su stavljene lisice, koje su potaknule brojne emocije.

"Anksiozan sam. Molim vas, mogu li skinuti majicu s kapuljačom. Molim vas. Anksioznost zna biti jako loša i moram sa sebe skinuti majicu. Molim vas", preklinjao je Jones, na što mu je policajac odgovorio da to može napraviti u policijskoj postaji.

Kada je stigao do automobila, Jones je još jednom kroz suze zamolio policajce da mu omoguće skidanje majice, na što su oni pristali, ali pod uvjetom da oni to naprave.

"U redu, sve što treba da se vi osjećate sigurno", odgovorio je Jones te se nakon toga slomio.

"Moja obitelj, čovječe. Jako se bojim za svoju obitelj. Samo želim biti sa svojom obitelji", zavapio je Jones dok je sjedao u automobil.

Procurili izvještaji policajaca koji su uhitili Jona Jonesa: Bio je pijan i napušen. Pored auta prazne čahure

Prije nego što je video završio još se može čuti kako Jones kroz suze traži još jednu stvar.

"Gospodine, ako vas ne tražim previše, možete spustiti prozor na mojoj strani?"

Kako je kamera postavljena na uniformi policajca, lice Jona Jonesa vidi se vrlo rijetko.

Podsjetimo, Jones je 2012. godine također vozio pod utjecajem alkohola te je prouzročio prometnu nesreću nakon koje mu je UFC oduzeo pojas prvaka. Njegova karijera obilježena je brojnim mrljama, od ovakvih ispada, droge, alkohola pa sve do pada na doping-testovima u tri navrata.

Zbog prekršaja u prošlosti i kršenja obećanja sudu da se takve stvari neće ponoviti, Jones bi ovog puta mogao završiti u zatvoru na duže vrijeme. 

Više o