FIGHT!
FIGHT!

Adesanya je kvalitetniji u svemu, jedino ga hrvanje može pokopati: Pogledajte što mora napraviti Poljak da bi slavio

Israel Adesanya ima brojne prednosti u meču protiv poluteškaša Jana Blachowicza, ali u jednoj stvari je inferioran.

Pred nama je UFC 259 koji nam donosi čak tri borbe za naslov UFC prvaka. U glavnom okršaju večeri vidjet ćemo dvoboj dvojice prvaka: Israela Adesanye i Jana Blachowicza, prvake poluteške i srednje kategorije.

Israel Adesanya ima vrhunsko kretanje, brži je, raznovrsniji i bolji tehničar. Može li Novozelanđanin postati peti dvostruki UFC-ov prvak ili se nešto pita i Poljaka Jana Blachowicza, prvaka poluteške kategorije?

U novom izdanju MMA škole, u sklopu emisije Lucky Punch, stručni komentator Nove TV za borilačke sportove Zelg Galešić demonstrirao je kako bi se borba mogla odvijati, odnosno što bi trebao napraviti jedan, a što drugi borac da osvoje odnosno obrane naslov prvaka.

Otkrivamo ključni detalj u okršaju dvojice UFC prvaka: "Ako prođe kroz rafal udaraca..."

"Adesanya ima nevjerojatno dobro kretanje, dobro drži distancu i baca prednju nogu kao da je direkt. Ponekad zabaci zadnji high-kick i odmah plasira zadnju ruku. Jako eksplozivno to radi, jako tvrdo i jako precizno. Uz to je vrlo kreativan, dođe na poludistancu, primi vam ruke, baci prednji lakat pa zadnje koljeno", otkriva Zelg te nastavlja o snažnom Poljaku.

"S druge strane Blachowicz ima tvrdo kretanje s oba stopala na podu. Koristi najviše zadnji direkt u napadu uz koji baca i nogu prema tijelu ili glavi. Kada se povlači unazad jako baca prednji direkt i zadnji kroše. Ono što će morati Blachowicz napraviti je prisiliti Adesanyu na pogrešku ili ići na double-leg ili pak body lock. Ako dovede Adesanyu na pod, sve se mijenja."

Glavni program UFC-a 259 gledajte noćas od 4 sata ujutro na gol.hr-u, te u snimci na Novoj TV u nedjelju navečer iza 22 sata.

Prije nego što ćemo ga uživo gledati na UFC 259, Rakić nam je dao svoje prognoze borbi

LUCKY PUNCH: ADESANYA vs BLACHOWICZ