FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Što će presuditi?

Otkrivamo ključni detalj u okršaju dvojice UFC prvaka: "Ako prođe kroz rafal udaraca..."

Noćas je pred nama novi UFC spektakl na kojem ćemo vidjeti okršaj dvojice prvaka.

Noćas je pred nama UFC 259 na kojem ćemo vidjeti čak tri borbe za naslov prvaka. Najzanimljivija će definitivno biti ona u glavnoj borbi, kada će u kavez ući dvojica prvaka.

Prvak poluteške kategorije Jan Blachowicz stavit će svoj pojas kao ulog protiv prvaka srednje kategorije - Israela Adesanye. Bit će to sudar dva različita stila, ali i sudar dva borba koja se vrlo razlikuju po fizičkoj građi.

Adesanya je viši i duži, no Blachowicz je nabijeniji, snažniji i ima nevjerojatnu snagu udarca. No, veliku će ulogu u ovom okršaju odigrati hrvanje, odnosno rušenje na koje bi se Poljak mogao odlučiti, jer Adesanya nije poznat po svojoj jiu-jitsi.

Blachowicz u svojoj UFC karijeri ima 53 posto uspješnosti rušenja, odnosno uspio je odvesti suparnika na pod u 13 od 25 navrata koliko je pokušavao. S druge strane Israel Adesanya je na "nuli", jer od tri pokušaja rušenja nijednom nije uspio odvesti suparnika na tlo. Ono što Adesanya posjeduje je sjajna obrana od rušenje.

gol expired Prije nego što ćemo ga uživo gledati na UFC 259, Rakić nam je dao svoje prognoze borbi divider

"Radi se o distanci i kretanju. On je tu savršen. Problem nastaje kada ga ljudi u napadu pokušavaju rušiti ili čekaj da on nešto napravi pa da ga krenu rušiti. On često zna biti pasivan, kao protiv Yoela Romera. Kada osjeti da ga netko može srušiti on s distance radi jako malo, jako malo riskira", smatra stručni komentator Nove TV za MMA Zelg Galešić.

"S druge strane Blachowicz je dovoljno tvrd da može proći kroz Adesanyin rafal udaraca, doći do "double-lega" ili "body-locka" i onda ga pokušati rušiti. Problem s Adesanyom je taj da on nikad ne juri na vas. On držo distancu i udara izvana. No ako Blachowicz prođe kroz te udarce Adesanye i dođe do rušenja, e onda se sve karte mijenjaju", tvrdi Zelg Galešić.

Glavni program UFC-a 259 gledajte uživo na gol.hr-u noćas od 4 sata ujutro, a snimku u nedjelju navečer iza 22 sata.

LUCKY PUNCH: BLACHOWICZ vs ADESANYA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider