FIGHT!
FIGHT!

MMA zajednica u šoku: Sa samo 34 godine preminuo bivši UFC-ov borac i pobjednik The Ultimate Fightera

MMA borac Elias Theodorou preminuo od raka

Elias Theodorou (Foto:Afp)

MMA zajednica oplakuje prerani odlazak bivšeg UFC-ovog borca i pobjednika The Ultimate Fightera Eliasa Theodoroua, koji je preminuo od raka jetre sa samo 34 godine. Nekadašnji MMA borac koji u karijeri ima 22 borbe (19:3), uključujući 8:3 u UFC-u dugo se borio s rakom, iako mnogi nisu znali za njegovu dijagnozu.

VIDEO Nate Diaz završio Tonyja Fergusona potezom koji ga je proslavio i oprostio se od UFC-a

Theodorou je bio pobjednik sezone TUF-a 2014. godine, a u karijeri ima pobjede protiv boraca kao što su Eryk Anders, Dan Kelly, Cezar Ferreira i Sam Alvey. Uz borbu s opakom bolešću zalagao se za uporabu medicinske marihuane u borilačkom sportu. Prije dvije godine kanadski veteran postao je prvi borac koji je dobio iznimnu dozvolu za korištenje medicnske marihuane u terapiji.

Nate Diaz napušta UFC: "Idem izdominirati drugi sport, a onda ću se vratiti ovamo i uzeti titulu"

U slobodnoj borbi debitirao je 2011. godine, a karijeru je započeo omjerom 8:0, a ugovor s UFC-om zaradio je poslije pobjede u TUF-u. Od UFC-a se rastao 2019. godine poslije poraza jednoglasnom sudačkom odlukom od Dereka Brunsona u srednjoj kategoriji. Kasnije se vratio na regionalnu scenu i ubilježio tri pobjede zaredom. Posljednji put borio se protiv Bryana Bakera u Coloradu u prosincu…