FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
FIGHT!
Pogledajte borbe

VIDEO Nate Diaz završio Tonyja Fergusona potezom koji ga je proslavio i oprostio se od UFC-a

Nate Diaz ugušio je Tonyja Fergusona u trećoj rundi glavne borbe na UFC-u 279 i oprostio se od najpoznatije MMA organizacije na svijetu.

Ludih 24 sata uoči početka UFC-a 279 potpuno je izmijenilo raspored glavnog programa večeri, a u novoj glavnoj borbi u okršaju dvaju MMA legendi, Nate Diaz je svojim zaštitnim znakom, gušenjem giljotinom u trećoj rundi, pobijedio Tonyja Fergusona u velteru.

BIla mu je to posljednja borba u UFC-u ugovoru i sudeći po oproštajnom govoru više se neće vraćati u najpoznatiju MMA organizaciju na svijetu.

Veterani su otvorili ovaj okršaj onako kako priliči njihovom ugledu u slobodnoj borbi. Krenuli su otvorenog garda, udaračkim razmjenama bez razmišljanja o posljedicama. Bespoštedno su izmjenjivali udarce u uvodne dvije runde, a tek u trećoj Ferguson je malo usporio.

Njegov kut savjetovao mu je da malo pokuša usporiti borbu u trećoj rundi i oboriti Diaza na tlo jer je počeo izvlačiti deblji kraj u razmjenama s Diazom. Međutim, nije uspio, naprotiv samo je razbjesnio svog suparnika koji je u nekoliko navrata stao na žicu i optužio Fergusona za odugovlačenje u razgovoru s publikom.

Izmoreni i izmučeni Ferguson sredinom četvrte runde poslije razmjene je pokušao oboriti Diaza, ali upao mu je u giljotinu. Majstor BJJ-a jedva je dočekao taj potez Fergusona, spojio ruke oko vrata svog suparnika i natjerao na predaju. Dok je sudac stigao reagirati i odvojiti ga od Fergusona, Nate je podigao ruke u znak pobjede i završio meč svojim zaštitnim znakom – gušenjem giljotinjom.

Chimaev slavio bez primljenog udarca uz zaglušujuće zvižduke

Čečenski borac sa švedskom adresom Khamzat Chimaev izazvao je pravi kaos uoči početka ovog eventa, zbog čega mu je UFC morao promijeniti protivnika i dao mu Kevina Hollanda, ali Boržu je bilo svejedno. Uspio je provesti svoj plan u djelo od prve minute borbe i natjerao Amerikanca na predaju već u prvoj rundi.

Chimaev u svojoj 12. borbi u karijere nije odstupio od provjerene taktike i neumoljivim hrvanjem uspio je slomiti svojeg suparnika. Na samom početku prve runde uhvatio ga je za struk i nije puštao. Holland se dvaput uspio dići na noge, ali treći put upao je u polugu švedskog borca i sredinom runde morao se predati. Chimaev se poslije borbe uhvatio mikrofona uz zaglušujuće zvižduke publike i nastavio prijetiti svima. Dovedite mu sljedećeg, njemu nije briga.

Poslije rata u tri runde s Gilbertom Burnsom, Chimaev je nastavio s pobjedama bez primljenog udarca, jedino ga je Brazilac odvukao do kraja borbe, a Holland je prošao kao i sve njegove dosadašnje žrtve.

Dvije i pol minute dominacije:

Rodrigueza iznenadila pobjeda na sudačkim karticama

Kinez Li Jinglijang i američki borac Daniel Rodriguez nekako su najlošije prošli u velikoj rošadi imena koja se dogodila u predvečerje eventa u Las Vegasu, a najneatraktivniji par koji je izašao iz miksanja glavnih borbi ponudio je i najneatraktivniju borbu. Na koncu je u dogovorenom meču do 83 kilograma tijesnu pobjedu odnio Rodriguez.

Doduše, ponudili su najizjednačeniju borbu glavnog programa večeri, međutim publika nije bila zadovoljna s ponuđenih 15 minuta. Bilo je teško razdvojiti ovu dvojicu i na sudačkim karticama jer je broj akumuliranih udaraca bio tu negdje. Jedina razlika bila je što je Kinez više gađao tijelo i noge, a Amerikanac glavu. Na koncu je podijeljenom sudačkom odlukom slavio Daniel Rodriguez kojeg je pobjeda više iznenadila nego publiku.

Rodriguez slavio na sudačkim karticama:

Aldana bizarno nokautirala Chiasson

Iskusna Irene Aldana bila je u podređenom položaju sredinom treće runde borbe s Macy Chiasson koja je bila dogovorena do 63 kilograma, ali uspjela je s poda pogoditi svoju suparnicu nogom u jetru i slavila tehničkim nokautom.

Irene Aldana ušla je u ovaj okršaj u skladu s renomeom i potpuno dominirala prvu rundu, imala je svoju suparnicu na podu i prijetila polugama te je potpuno dominirala u značajnim udarcima, međutim u drugoj rundi dijametralno suprotna borba. Ovaj put Chiasson je dominirala i to na gotovo identičan način.

Ona doduše nije toliko pokušavala polugama, nego je dominantnu poziciju na podu kapitalizirala kišom udaraca iz gornje pozicije te nanijela puno štete Aldani. Chiasson je bolje otvorila i treću rundu, oborila svoju suparnicu, ali u bizarnom razvoju događaja dobila je udarac nogom u jetru s poda i Aldana je slavila tehničkim nokautom.

Aldani je ovo druga uzastopna pobjeda, a Chiasson treći poraz u zadnjih šest borbi.

Najbizarniji nokaut večeri:

Walkerov poljubac smrti

U jednoj od rijetkih borbi glavnog programa večeri koja se nije mijenjala, Johnny Walker pri kraju prve runde ugušio je Iona Cutelabu s leđa u poluteškoj kategoriji. Brazilac s irskom adresom otvorio je borbu s nekoliko high-kickova, ali je poslije jednog završio na podu.

Moldavac ga je uspješno oborio svojim 31. rušenjem u UFC-u, dobro kontrolirao u parteru kroz rundu, međutim napravio je pogrešku, izgubio dominantnu poziciju i završio s Walkerom na leđima gotovo dvije minute uoči kraja prve dionice borbe. Brazilac je poslije malo više od minute uspio zavući ruku pod bradu moldavskog borca i ugušio ga RNC-om pa mu dao poljubac u čelo na kraju. Walkeru je ovo tek druga pobjeda u zadnjih šest mečeva i započeo je ponovo svoj dugotrajan uspon natrag ka vrhu ove težinske kategorije.

Walkerov poljubac smrti:

UFC 279 - Popis borbi glavnog programa

Nate Diaz - Tony Ferguson (velter kategorija), gušenje 4. runda (giljotina)

Khamzat Chimaev - Kevin Holland (do 82 kg), gušenje (D'Arce) 1. runda

Daniel Rodriguez - Li Jingliang (do 82 kg), podijeljena sudačka odluka

Irene Aldana - Macy Chiasson (do 63 kg), TKO 3. runda

Johnny Walker - Ion Cutelaba (poluteška kategorija), RNC 1. runda

Plakat UFC-a 279

Diaz vs. Ferguson Diaz vs. Ferguson (Foto: UFC)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider