FIGHT!
FIGHT!

Stipe Miočić oduševio odgovorom Jonesu oko posla: Neće uzimati godišnji do same borbe

Stipe Miočić jako je dobro raspoložen pred povratak i borbu protiv Jona Jonesa.

Stipe Miočić (Foto:Guliver Images)

Stipe Miočić ponovno je zanimljiv medijima. To ne treba nikoga čuditi jer se najveći teškaški prvak u povijesti UFC-a uskoro vraća. Vjerojatno u srpnju, iako to nije potvrđeno, a borit će se za titulu svjetskog prvaka protiv Jona Jonesa.

UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u

Jones je titulu osvojio proteklog vikenda na priredbi UFC 285, gdje je savladao Ciryla Ganea prekidom već u prvoj rundi. Bio je to ishod koji je malo tko prije borbe očekivao, uključujući i Miočića, koji je nešto o tome rekao u razgovoru s Arielom Helwanijem.

Nije očekivao pobjedu Jonesa

"Početkom tog tjedna bio sam uvjeren da će Ciryl pobijediti, no što sam više pričao s drugim ljudima, to mi je bilo neizvjesnije. Rekao sam da Ciryl mora ostaviti borbu na nogama i rastavit će ga na proste faktore. No, znao sam da će Jon pokušati koristiti hrvanje i da će, ako to uspije, sve završiti kao duga noć za Ciryla. Nisam bio spreman za to što se dogodilo. Očekivao sam rat u pet rundi i svakako sam bio u krivu. Dobro za Jona", rekao je Stipe te dodao nešto o razlogu takvog ishoda:

"Mislim da je Gane bio zatečen u trenutku. Sva ta svjetla, pritisak borbe, dogodi se. Svi smo to prošli."

Nije htio nešto previše komentirati Jonesa, za kojeg kaže da ga nije impresionirao, ali i da je borba trajala prekratko da bi mogao imati neki detaljniji uvid u ono što ga čeka.

VIDEO Jonesova završnica bila je detaljno osmišljena: Pogledajte kako ga bivši dvostruki prvak savjetuje prije borbe

"Pobijedio je, svaka mu čast. Nažalost po njega, sad se mora boriti protiv mene u srpnju", rekao je.

Ostat će na punom radnom vremenu

Upitan je za komentar Jonove izjave da se ostavi posla vatrogasca dok se priprema za njihovu borbu.

"Mislim da svi to misle i govore dok se ne nađu u svijetu boli, gdje se ne događa to što oni žele. Ne znam je li on toga svjestan, no ja sam vatrogasac cijeli svoj život, cijelu svoju UFC karijeru. Bilo kako bilo, to ne treba biti njegova briga", prokomentirao je, a onda dodao nešto o činjenici da će mu ovo biti prva borba otkako se vratio na puno radno vrijeme:

"Ostaje sve kao što je sada. Neće mi to biti nikakav problem, ja sam sposoban to sve odraditi. Tjedan borbe ću uzeti godišnji odmor. Mogu mi to pokloniti, ali ne želim, želim imati uvjete kao svi ostali."

Voli uvjeravati ljude da su u krivu

Osim Helwaniju, Stipe je sinoć dao intervju i za TMZ, gdje je prokomentirao podatak da kladionice u startu vide Jonesa kao velikog favorita.

"Motivira me što sam autsajder, volim biti autsajder i jako volim pokazati ljudima da se nešto neće dogoditi onako kako su oni uvjereni da hoće", objasnio je.

VIDEO Sve borbe s UFC 285 priredbe: Pogledajte kako je Jones osvojio teškaški tron

Još je nešto kratko dodao o možebitnom umirovljenju nakon borbe protiv Jonesa, posebno ako dođe do pobjede. Mnogi smatraju da u tom slučaju više ne bi imao što dokazivati, a i otišao bi kao prvak, onako kako on zapravo želi.

"Ne znam ništa o tome, vidjet ćemo sve nakon borbe. Razmišljam o tome nakon svake borbe, još od prve borbe u karijeri. Vidjet ćemo. Sad je plan samo nastaviti biti što bolji, što jači i onda napokon biti spreman za borbu u srpnju", potvrdio je.