FIGHT!
FIGHT!

Alenu Babiću propala borba za titulu svjetskog prvaka? Njegov protivnik bio je žrtva prijevare

Ove jeseni Alen Babić trebao se boriti protiv Oscara Rivasa za pojas svjetskog prvaka u bridger kategoriji.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksač Alen Babić trebao se već ove jeseni boriti za naslov WBC prvaka u bridgerweight kategoriji protiv nositelja titule, Kolumbijca Oscara Rivasa, ali čini se da je sve propalo.

Meč se, prema najavi Eddieja Hearna, trebao održati u studenom, kao sunaslovni meč priredbe, koji bi trebao predvoditi Dillian Whyte, ali sada je sve pod velikim upitnikom.

U nedavnom intervju kolumbijski je boksač otkrio da je bio žrtva prijevare. Sklopio je suradnju sa promotorom Juanom Carlosom Morenom, koji mu je dogovorio meč protiv poljskog borca Lukasza Rozanskog, i to 13. kolovoza u Caliju, ali sve je ubrzo propalo.

Brutalno pretukao kćer na treningu u Beogradu pa šokirao policiju: "To je tradicija u Kini"

Meč je trebao biti u sklopu koncerta Jennifer Lopez, no kako je poznata pjevačica koncert otkazala, propala je cijela priredba.

"Moreno nije uplatio depozit WBC-u, bilo je to mjesec dana prije borbe. On je prevarant i manipulator", kazao je Rivasov promotor Yvon Michel pa dodao kako im nije nadoknadio ni troškove od desetak tisuća dolara.

Sve je potvrdio i kolumbijski borac:

"Odmah sam osjetio da nešto nije u redu. Odsjeli smo u jeftinom hotelu, nisu nam osigurali prijevoz, sve je bilo čudno."

Kanadski Le Journal de Montreal javlja pak da bi Rivas trebao sljedeće godine, 25. veljače boksati protiv Rozanskog u Poljskoj, što pak znači da će Babić još neko vrijeme pričekati na borbu za naslov svjetskog prvaka.