FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POTVRDIO EDDIE HEARN

Alen Babić već će se ove jeseni boriti za titulu svjetskog prvaka!

Meč Oscara Rivasa, WBC prvaka bridger kategorije i prvog izazivača Alena Babića potvrđen je od strane glavnog čovjeka europskog boksa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska će imati priliku ove godine dobiti svjetskog profesionalnog prvaka i to WBC prvaka bridgerweight kategorije. Naime, potvrđeno je kako će se Alen Babić boriti za tu titulu protiv njenog nositelja, Kolumbijca Oscara Rivasa.

To je otkrio Eddie Hearn, vlasnik Matchroom Boxinga i glavni čovjek europskog boksa, u jednom od svojih posljednjih intervjua. A njegovu izjavu podijelio je i Babić na svom Instagram profilu.

"Meč Babića i Rivasa će biti određen od strane WBC-a kao meč za titulu. Uzbuđen sam što će Savage dobiti priliku napasti WBC titulu", rekao je Hearn.

Meč već ove jeseni, Rivas mora prihvatiti protivnika

Ono što je za sada poznato, iako meč još uvijek nije potvrđen, je da bi se trebao održati u studenom, kao sunaslovni meč priredbe koji bi trebao predvoditi Dillian Whyte.

"Čekanje bi moglo biti gotovo. Savage će se boriti za svjetsku titulu. Ovo je san iz kojeg se ne želim probuditi. Borba je to u kojoj nema povlačenja. Rivas slušaj me, spreman sam umrijeti", napisao je Babić.

Alen je svoj posljednji meč odradio u svibnju, kad je pobjedom nad Adamom Balskim osvojio WBC silver titulu, time i status obaveznog izazivača. Njegov profesionalni omjer je 11-0, a meč protiv Balskog bio je prvi koji nije završio nokautom.

Što se tiče Rivasa (28-1, 19 KO), on je posljednji put nastupio u listopada prošle godine, kad je osvojio titulu novoosnove kategorije, savladavši Ryana Rozickog. Trebao je ljetos imati obranu titulu protiv Lukasza Rozanskog, no taj je meč odgođen, no sad će Poljaka očito Babić preskočiti na redoslijedu izazivača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider