Košarka
Košarka

Neviđena drama u raspletu regularnog dijela NBA sezone: Milimetri su nas dijelili od senzacije

Pretpostaljednji dan regularnog dijela sezone NBA lige, u kojem se odlučivalo o putnicima u doigravanje na Zapadu, nije mogao ispasti dramatičniji.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Portland Trail Blazersi i Memphis Grizzliesi odigrat će jednu do dvije dodatne utakmice kako bi odlučili tko će biti posljednja momčad u doigravanju NBA lige. Noćas su odigrane ključne utakmice na Zapadu nakon kojih je još ostala samo jedna nepoznanica.

Iako je Portland u konačnici osmi, a Memphis devet, zbog cijele situacije oko koronavirusa i skraćene NBA sezone koja će se dovršiti u Orlandovom Walt Disney World Resortu, te dvije momčadi međusobno će odlučiti koja će u doigravanje, a koja kući.

Pogledajte Lucky Punch: Je li Miočićev tim već pogriješio i zašto Cormier gura prste u oči

U prednosti je Portland kojem treba jedna pobjeda da bi izborio doigravanje, dok su za to Memphisu potrebne dvije. No, malo je nedostajalo da Grizzliesima nedostaje jedna pobjeda, a da im suparnik u tom dvoboju bude Phoenix Suns.

Naime, nakon što su Memphis i Phoenix slavili u ranijem terminu protiv Milwaukeeja i Dallasa, Portland je morao dobiti Brooklyn, sedmoplasiranu momčad Istoka, što se isprve činilo kao jednostavan zadatak. Deset sekundi prije kraja utakmice Netsi su imali -1 ali i napad za pobjedu.

Caris LeVert izborio je dobru poziciju za šut, no promašio je i Portland je slavio u konačnici sa 134:133. Da je lopta ušla Portland bi s osme pozicije skliznuo na desetu i pakirali bi kofere za kući.

Promašaj LeVerta.

Sučelili se Miočić i Cormier: Stipe progovorio o odlasku u mirovinu, DC se usporedio s Jordanom

Damian Lillard ponovno je predvodio Trail Blazerse do pobjede, ovoga puta s 42 poena i 12 asistencija. McCollum je pridodao 25, a Nurkić 22 za pobjedničku momčad. LeVert je s druge strane ubacio 37 uz šest skokova i devet asistencija.

LA Lakersi tako su jedina momčad koja i dalje ne zna suparnika u doigravanju, a kojeg će dobiti najkasnije 16. kolovoza kada se igra eventualna druga utakmica tzv. "play-ina". Već u subotu Memphis i Portland igraju prvi susret.

Cijeli raspored prve runde doigravanja pogledajte OVDJE.

Čudesni trener otkrio da su ambicije Leipziga porasle, razočarani Simeone priznao poraz

Parovi prvog kruga doigravanja

Istok

Milwaukee Bucks - Orlando Magic

Toronto Raptors - Brooklyn Nets

Boston Celtics - Philadelphia 76ers

Indiana Pacers - Miami Heat


Zapad

LA Lakers - Memphis / Portland

LA Clippers - Dallas Mavericks

Denver Nuggets - Utah Jazz

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets