Košarka
Košarka

Babo s 30 poena torpedirao Minnesotu, Golden State izgubio s 48 razlike, drama u Los Angelesu

Noć u NBA ligi bila je prepuna uzbuđenja i velikih ostvarenja pojedinih igrača.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Luda noć u NBA ligi! Bojan Bogdanović odveo je Utah Jazz do pobjede u gostima kod Minnesote, Golden State Warriorsi poraženi su s 48 razlike kod Dallasa Luke Dončića, LA Clippersi u punom sastavu pobijedili Boston Celticse nakon produžetka...

Bogdanović je odigrao maestralnu utakmicu za Jazzere i za 36 minuta na parketu upisao 30 poena, četiri skoka i tri asistencije. Utah je slavila 103:95, a Bogdanović je bio najbolji strijelac svoje momčadi. Pogodio je šest od 11 pokušaja za tri poena, odnosno devet od sveukupno 18 šutova iz igre.

Mourinho skovao plan, dovodi veliku zvijezdu: Gareth Bale vraća se u Tottenham?

U Dallasu je Luka Dončić još jednom oduševio košarkaški svijet s novom nevjerojatnom partijom. Mavericksi su pred svojim navijačima ponizili Golden State rezultatom 142:94, a Dončić je za 25 i pol minuta na parketu upisao 35 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Teški porazi u odsustvu Stepha Curryja, Klaya Thompsona, Draymonda Greena i D'Angela Russella nisu novost za Warriorse, ali poraz od gotovo 50 razlike nikako nije nešto što bi mnogi očekivali, pa čak i u takvom krnjem sastavu.

U Los Angelesu igrao se derbi NBA lige u kojem su LA Clippersi pobijedili Boston 107:104 nakon produžetka. Clippersi su prvi put ove sezone imali na raspolaganju puni sastav, pa su isto tako prvi put zajedno na parketu bili Kawhi Leonard i Paul George.

Rafael Nadal nakon meča sipao komplimente na račun hrvatskog debitanta

Njih dvojica kombinirano su zabili 42 poena, a prevaga u susretu bio je Lou Williams, koji je s klupe ubacio 27 poena. Čudesan je bio i Patrick Beverley, razigravač Clippersa, koji je upisao 14 poena, 16 skokova (!?) i sedam asistencija uz dvije blokade.

Boston, koji je vodio 94:87 dvije i pol minute prije kraja susreta, predvodio je Jayson Tatum s 30 poena, dok su u potpunosti podbacili Kemba Walker i Jaylen Brown. Njih dvojica su kombinirano pogodili sedam od 31 pokušaja iz igre...

Za kraj spomenimo i veliko slavlje u Philadelphiji. Ne zbog pobjede protiv očajnih New York Knicksa, već zbog činjenice da je Ben Simmons, 1. pick NBA drafta 2016. godine, pogodio svoju prvu tricu u NBA ligi u 172. utakmici karijere!

Bio je to njegov 18. pokušaj za tri poena ove sezone i tek prvi uspješni. Podsjetimo, u predsezoni je pogodio jednu tricu, koja je također izazvala ludnicu u dvorani Wells Fargo Centera. Nakon ove u službenoj utakmici slavilo se kao da su 76ersi osvojili naslov NBA prvaka.

Smjena generacija nikad nije bezbolnije napravljena i to je golemi Dalićev uspjeh