Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Oršić: "Lijepo se vratiti na Maksimir. Dinamo igra super, na pravom su putu da postanu prvaci"

Mislav Oršić i Kristijan Jakić pojavili su se pred novinarima i najavili utakmicu Hrvatske i Škotske u Ligi nacija.

Izbornik Zlatko Dalić okupio je hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Zagrebu za dvoboj Lige nacija protiv Škotske na Maksimiru, a onda tri dana kasnije protiv Poljske u Varšavi.

Na popisu se nakon dugo vremena pojavio Mislav Oršić:

"Uvijek je lijepo vratiti se na Maksimir i u reprezentaciju", kazao je Oršić koji je posljedni pogodak u kockastom dresu zabio u utakmici za treće mjesto protiv Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru:

"Čini se davno, a nadam se da ću se brzo vratiti u tu formu kao što sam tada igrao. Svaki dan radim naporno. Medalju čuvam doma, na sigurnom je."

Naravno, sve zanima kako se osjeća nakon teške ozljede koljena, propustio je gotovo cijelu prošlu sezonu:

"Polako se vraćam nakon lošijeg starta i manje minuta na početku. Sada igram sve više. Želim tako nastaviti, doći će golovi i asistencije. Potpuno sam zdrav, a prošle sezone sam imao problema s petama, sada je sve iza mene."

Pohvalio igru Dinama protiv Monaca

Nezaobilazna tema je bio njegov Dinamo:

"Gledao sam utakmicu protiv Monaca, igrali su super, a šteta što nisu pobijedili. Ništa do njihovog gola nije upućivalo da ih mogu ugroziti. Igraju super, na pravom su putu da postanu prvaci."

Također, pred novinarima se pojavio i Kristijan Jakić koji je je dosad skupio tek šest nastupa za Vatrene, konkurencija je bila žestoka, no polako mu se otvara mjesto u reprezentaciji:

"Još sam mlad. Mi smo u veznoj liniji imali tri najbolja igrača na svijetu, a ja sam čekao svoju priliku. Mene ispunjava da sam samo u krugu reprezentaciji, to mi je ponos."

Vatreni su oprezni uoči Škotske

Jakić je dobio priliku u novom sustavu s trojicom igrača u posljednjoj liniji i vrlo dobo odradio svoju zadaću:

"Dugo vremena to nisam igrao. U Frankfurtu sam odigrao desetak utakmica na toj poziciji, no mislim da sam defanzivno odigrao korektnu utakmicu, ofenzivno to uvijek može bolje."

Oršić i Jakić se slažu da će protiv Škotske biti teško:

"Bit će jako teška utakmica, defanzivno su orijentirani. Čvrsti su, puno trče, no vjerujem u ovu ekipu. Igramo kod kuće i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", kazao je Jakić.

Utakmica Hrvatske i Škotske u sklopu Lige nacija igra se u subotu, 12. listopada na Maksimiru od 18 sati uz izravan prijenos na Novoj TV i portalu gol.hr.

Schumacherov sin iznio teške optužbe na račun majke: "Morali smo zvati policiju, neumorno ga je tukla"

"Kletva" bačena na Real: Ovo je utjeralo strah u kosti, evo za koga najviše strepe

Podigla se velika prašina, evo što se događa: Buka oko suđenja i kobne pogreške