Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Modrić o Baturini i može li ga dostići: "Veliki je talent, mora se svaki dan poboljšavati"

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić najavio je utakmicu sa Škotskom u Ligi nacija.

Luka Modrić (Foto:Marin Franov/Cropix)

Hrvatska dočekuje Škotsku u Ligi nacija, a Luka Modrić bio je magnet za škotske novinare na najavnoj press-konferenciji. Postavljali su pitanja u serijama.

U zadnjoj utakmici protiv Škotske na Euru odigrali ste sjajno na Hampden Parku. Škotska publika ispratila vas je ovacijama.

Dalić otkrio što je s Kovačićem: "Njih trojica su nova snaga Hrvatske"

"Da, odigrali smo odličnu utakmicu. Sjećanja su super, s tom pobjedom otišli smo u drugi dio natjecanja. Bila je teška utakmica, kao što je uvijek kada igramo protiv Škotske. Eto, postigao sam taj gol, i to je to."

O Škotima

Hrvatska je izraženi favorit. Što kažete na današnju Škotsku?

"Rezultati Škotske možda nisu najbolji, ali to ništa ne znači. Naš skor sa Škotskom nije pozitivan, imamo samo jednu pobjedu. Nisam to znao, mislio sam da je bolji. Sam taj međusobni skor pokazuje koliko nam je teško igrati protiv Škotske. Dobra su, fanatična ekipa, mnogi igraju u engleskim klubovima, očekuje nas teška utakmica. Prihvaćamo ulogu favorita, ali da očekujemo laganu utakmicu, to definitivno ne. Igramo kod kuće i nadamo se da ćemo doći do tri boda."

Kako ocjenjujete škotsku reprezentaciju i njezinu tradicionalnu borbenost?

"Osim nogometne kvalitete, morate posjedovati tu borbenost, fanatičnost, zajedništvo, gdje me u jednu ruku podsjećaju na nas. Igrati za reprezentaciju velika je čast. Osjećaju tu pripadnost prema svojoj zemlji i podsjećaju me na nas."

Postava Hrvatske za Škotsku: Jedno pravo iznenađenje, možda i kontroverza

Dinamo i Celtic uskoro će igrati u Ligi prvaka. Hoće li Martin Baturina napraviti karijeru sličnu kao vi?

"To ćemo vidjeti. Martin treba imati svoj put. Da je veliki talent, to je istina. Sve je na njemu, treba raditi i učiti. Vjerujem da će jednog dana biti nositelj hrvatske reprezentacije. Ima strašan potencijal i talent, ali mora se svaki dan poboljšavati da bi napravio veliku karijeru."

O žaru igranja za Hrvatsku

Još uvijek igrate s velikim žarom. Koji je razlog?

"Iz ljubavi prema nogometu i Hrvatskoj. Za mene je igranje za reprezentaciju nešto posebno. Velika je čast igrati za svoju zemlju, to me gura dalje. To je primaran razlog zašto sam motiviran igrati na visokom nivou."

Craig Gordon stariji je od vas. Ima 41 godinu i još uvijek brani za Škotsku.

"Znam ga otprije, odličan je vratar. Velika je čast igrati za svoju reprezentaciju, to ga gura dalje. Lijepo je znati da će biti netko stariji od mene na terenu."

O tajni uspjeha Vatrenih

Tajna uspjeha hrvatske reprezentacije.

"Teško je to reći, možda čast igranja za reprezentaciju. Naravno, treba imati i kvalitetu. Sama ta želja, volja kada se igra za reprezentaciju, to je neki praznik. Dolazimo igrati za Hrvatsku s velikim guštom, želimo razveseliti naše ljudi. To je razlog zašto smo u vrhu. To je to što nas gura naprijed, osim te kvalitete koju moraš imati. Želja, volja, pripadnost…"

Što će biti posebno izazovno u sutrašnjoj utakmici?

"Nadam se da možemo ponoviti igre kao protiv Portugala i Poljske. Mislim da je bilo dobro i protiv Portugala, iako smo izgubili. Protiv Poljske smo potvrdili da možemo dobro igrati u toj formaciji s trojicom u zadnjoj liniji. Strpljenje je ključno, moramo biti strpljivi. Pretpostavljam da ćemo diktirati tempo, morat ćemo se puno kretati i stvarati šanse", zaključio je Modrić.