Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

GRAFIKA Pogled u budućnost: Ovako bi Hrvatska mogla izgledati na Svjetskom prvenstvu 2030. godine

Hrvatska ima jako lijepu perspektivu za SP 2030. godine. Hrvatski zid u obrani, vezna linija koja je već tu, dva naša najtalentiranija vunderkinda i Matanović u špici.

Hrvatska 2030. (Foto:Damir Krajač/Cropix)

Gotovo svi domaći nogometni analitičari ističu Martina Baturinu kao novog vođu Vatrenih. Mladi as nedavno je u remiju s Poljacima zabio svoj premijerni gol za Hrvatsku, nadamo se prvi od mnogih, i doista sve više izgleda kao čovjek oko kojeg bi se mogla vrtjeti igra nacionalne momčadi te bi do 2030. godine mogao postati naš ključni igrač. Naravno, pod uvjetom da Luka Modrić u međuvremenu završi karijeru. A tko bi još mogao biti pokraj njega?

Bacili smo oči u budućnost i to doista izgleda jako lijepo. Nastave li se naši talenti ovako razvijati, nema straha da će kockice i dalje igrati važnu ulogu na svjetskim prvenstvima, nadamo se i na Eurima, a ovako bi reprezentacija mogla izgledati 2030. godine, kad će svjetska smotra biti u Španjolskoj, Portugalu i Maroku odnosno Argentini, Urugvaju i Paragvaju, gdje će se igrati pojedine utakmice.

Zlatko Dalić o rotaciji golmana:

Dominik za Dominika i "hrvatski zid"

Neki od njih su već tu, poput jednog od tri Dalićeva rezervna golmana, a reprezentativna jedinica i dalje bi mogao biti Dominik, samo umjesto Livakovića to bi mogao biti Kotarski. Njemu su trenutačno 24 godine i tad će braniti u golmanskom zenitu s 30 godina na grbači. Nastavi li se razvijati kao dosad, ne gine mu neki od jačih klubova, iako je već sad u vrlo respektabilnom PAOK-u.

Obrana se neće puno mijenjati, nagađamo, trojica su već prilično standardna - Stanišić, Josip Šutalo i Joško Gvardiol. Prva dvojica su vršnjaci i tad će biti u najboljim stoperskim godinama, obojica će imati 30, a kako su dosad već dogurali jako daleko na klupskoj i reprezentativnoj razini, ne treba sumnjati da će do tog SP-a biti u još boljim situacijama.

Sažeci utakmice Poljske i Hrvatske:

Joško Gvardiol ima samo 22 godine, a već sad je, smatraju mnogi, među najboljim braničima na svijetu. Možete samo zamisliti kakav će biti s 28 godina… Spomenutom trojcu dodajte još Luku Vuškovića, koji sa 17 već pokazuje da se ravnopravno nosi s velikim dečkima, a zamislite ga samo kad dođe u Gvardiolove godine. Proriču mu Real Madrid u budućnosti, a nastavi li se razvijati ovim tempom, "hrvatski obrambeni zid" bit će nešto čega će se svi bojati kao nekoć Modrića, Kovačića i Brozovića.

Osovina vezne linije već je u reprezentaciji

Njih trojicu mogla bi pak naslijediti trojka koja već igra zapaženu ulogu u nacionalnoj momčadi, bratići Sučić, Petar i Luka, te novi Luka Modrić – Martin Baturina. Taj trojac trenutačno ima 20, 21 i 22 godine, a tad će igrati u najboljim godinama za vezne igrače. Već sad su na svjetskoj razini, pokazali su to već u prijašnjim nastupima u reprezentaciji, a za šest godina mogli bi i svoj klupski rezime obogatiti nastupima u još većim klubovima od velikana čije sad dresove nose.

Perišić mijenjao dres na poluvremenu:

Krila su nam godinama bila problem, ali dolaze igrači koji su zasad na popisima mnogih nogometnih magazina u društvu najboljih svjetskih vunderkindova. Konkretno, na desnom krilu mogao bi igrati aktualni član U-19 vrste i trenutačno drugi najbolji Hajdukov strijelac u prvenstvu. Talentirani Bruno Durdov, kojeg oni najambiciozniji među našim navijačima već vide kao člana A vrste. Možda mu je sad još malo prerano, ali za šest godina imat će 22 godine. Nastavi li se razvijati ovako, bit će daleko od Splita, moguće negdje po travnjacima Premier lige, Bundeslige ili La Lige.

Vunderkindovi na krilu i Matanović u napadu

Na desnom krilu nude se također već sad jako dobre opcije, jedna od njih je Gabriel Vidović, koji je trenutačno igrač Bayerna na posudbi, ili možda njegov klupski suigrač, također na posudbi, Lovro Zvonarek. Vidoviću je ta pozicija prirodnija, Lovri nešto manje, ali mogao bi je bez problema odigrati.

Livakovićev crveni:

U napadu već sad imamo Igora Matanovića, koji s 21 godinom izgleda kao prvi izbor kod Zlatka Dalića, uz naravno neuništivog Andreja Kramarića, ali kako je Krami već 33, realnije je kako će na tom Mundijalu devetku Vatrenih nositi napadač Eintrachta, koji će tad imati 27.

Hrvatska 2030: Kotarski – Stanišić, Šutalo, Vušković, Gvardiol – P. Sučić, L. Sučić, Baturina – Vidović/Zvonarek, Durdov – Matanović

Hrvatska 2030. (Foto: Screenshot)

Lukaku otvorio dušu o horor-izvedbi protiv Hrvatske: "Plakao sam tjedan dana, bio sam slomljen"

Mladi Vatreni saznali protivnika u doigravanju za Euro

Joe Šimunić o crvenom kartonu za Livakovića: "To je smiješno. Kad smo igrali protiv Argentine..."