FIGHT!
FIGHT!

Cormier leti jako visoko: Borbu protiv Miočića nije prihvatio (samo) zbog novca!

Daniel Cormier nije uspio pobijediti Jona Jonesa, po mnogima najbolje UFC borca svih vremena, pa će na zalasku karijeri probati slaviti protiv najboljeg teškaša svih vremena.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Sada je potpuno jasno koji su bili motivi Daniela Cormiera da prihvati "superborbu" protiv Stipe Miočića na UFC-u 226, prenosi Fightsite. Iako se prvak u poluteškoj kategoriji opirao ovoj ideji još prije samo nekoliko dana, u petak je objavljeno da će se meč ipak dogoditi.

Ne samo meč, nego i čitava sezona reality showa "The Ultimate Fighter" (TUF), u kojoj će Cormier biti suprotstavljen Stipi kao trener suparničke momčadi.

Cormier želi biti najveći borac svih vremena

U ponedjeljak je Cormier gostovao u emisiji "The MMA Hour", treći tjedan zaredom, gdje je iskreno objasnio razloge zbog kojih je promijenio mišljenje u samo nekoliko dana. Oni se tiču njegove ostavštine i dokazivanja samom sebi da je ostvario nešto uistinu veliko…

"Ako pobijedim ovaj meč 7. srpnja, bit ću najveći borac svih vremena. Napravio bih nešto što još do sada nije napravljeno i nešto što sam uvijek htio postići. To sam uvijek ganjao. Uvijek bih si sam rekao: "Ako pobijedim Jona Jonesa, bit ću najveći ikada". Sada vjerujem da, ukoliko učinim ovo, što je ludo i što nitko do sada nije pokušao, osjećam da sam u razgovoru za najboljeg borca svih vremena", izjavio je DC razgovarajući s poznatim novinarom Arielom Helwanijem.

Kada govori o samom meču protiv Miočića, ovaj olimpijski hrvač je prilično realan. No, smatra da mu stilski "Vatrogasac" odgovara.

"Kada pomislim na meč protiv Stipe, radi se o vrlo teškoj borbi za mene i to je vrlo nezgodna planina za popesti se. No, realnost je da sam ja uvijek pričao o nekakvoj ostavštini i o borbama protiv najboljih mogućih protivnika. Pa ako pričamo o ostavštini, ukoliko uspijem ovo izvesti, onda više nema nikakvih sumnji što sam sve napravio u ovom sportu i što ću ostaviti", objašnjava Cormier.

Cormier i Velasquez neće ukrstiti rukavice

Tema razgovora je bio je i zagonetni "tvit" njegovog klupskog kolege i velikog prijatelja Caina Velasqueza odmah po najavio ovog meča na UFC-u 226. Bivši prvak je među ostalim napisao i "da bi moglo postati interesantno ukoliko Cormier osvoji pojas". Hoće li oni u toj situaciji međusobno ukrstiti rukavice?

"Njegov cilj je uvijek bio vratiti pojas prvaka i to se nikada neće promijeniti. To je njegov cilj, a ovo je moj cilj koji se neće promijeniti. Ponovno ponavljam, odluku da prihvatim meč sam donio nakon što su je svi u klubu amenovali. A ovo što kaže da bi moglo postati interesantno. Možda on planira spuštanje u polutešku kategoriju? To bi bilo interesantno. Ne znam što je to interesantno? Nikada nećete saznati. To je nešto što mi znamo, a vi ne znate i lijepo je što vam ne moram reći.", zaključio je Cormier.

Nije Cormier, ali je zato Velasquez u razgovoru s Helwanijem potvrdio da do borbe njega i Cormiera nikada neće doći.

"Ne bih. Nikada se ne bih borio protiv njega. Mislim da i on tako rezonira. Mi smo klupski kolege, mi smo prijatelji, mi smo mnogo toga prošli zajedno. Mislim da bi to bio lagan meč, on i ja, jer tako mnogo spariramo. Bio bih to samo još jedan dan na poslu", objasnio je Velasquez.

Jedini poraz u karijeri Cormier je doživio od Jona Jonesa i to ga je jako teško prihvatio. Baš kao i drugi koji je nekoliko dana kasnije poništen zbog dopinga Jona Jonesa. Cormier je očajan da pobijedi jednog UFC velikana, jer očito ima osjećaj da njegove dosadašnje pobjede i držanje pojasa prvaka u poluteškoj kategoriji nisu dovoljno dobre da bi mirne duše otišao u mirovinu.