Ostali sportovi
Ostali sportovi

Karabatić uoči rukometnog klasika malo 'pili naopako'

Nikola Karabatić prokomentirao je hrvatsku reprezentaciju uoči današnje utakmice.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Europsko prvenstvo u rukometu danas će na rasporedu imati rukometni klasik između Hrvatske i Francuske. Obje reprezentacije pokazale su mišiće uoči međusobnog ogleda Kauboja i Les Expertsa, a uoči utakmice hrvatsku je reprezentaciju prokomentirao najbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić.

''Hrvatska dobro igra u obrani, agresivni su, Mirko dobro brani. Mamić iz Dunkurquea je dobro igrao. Tu su isto i Karačić, Duvnjak i Marko (Kopljar). Odlična su i krila Štrlek, Čupić i Horvat. To je vrlo dobra i opasna ekipa i morat ćemo pripaziti'', nahvalio je još jednom Hrvate Karabatić.

Danas s početkom u 18.15 vidjet ćemo što može pomlađena Hrvatska protiv aktualnih svjetskih, europskih i olimpijskih prvaka. Pobjeda protiv Makedonije pokazala je kako trijumf s Islandom nije bio slučajan, a zna to i Francuz koji je na hrvatskom objasnio što će presuditi sutra u Krakowu.

''Mislim da će sutra pobijediti ona ekipa koja će bolje igrati u obrani, tu će biti razlika. Vidjeli smo da Hrvatska dobro igra u obrani 5-1 odnosno između 5-1 i 3-2-1. Mi također igramo dobru obranu i to će biti faktor odluke.''

Hrvatska je dobila brojne pohvale za svoju igru. Obrana 5-1 dobro je funkcionirala nakon poraza od Norvežana. Puno je pokretljivija i kada je to potrebno zgusnuta. Problemi protiv Makedonije znali su se pojavljivati na crti gdje Francuzi imaju sjajnog Cedrica Sorhaindoa pa možemo očekivati dosta lopti za pivota Barcelone.