Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Karabatić opet 'nabrijan'

Francuzi i Hrvati kiksali pa pokazali mišiće uoči 'najveće utakmice'

Hrvatska i Francuska u subotu u 18.15 igraju još jedan u nizu rukometnih klasika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako će Španjolci reći da oni sa susjedima Francuzima igraju El Clasico, mi smo ipak bliže tvrdnji Nikole Karabatića koji je uoči četvrtfinala 2013. na SP-u baš u Španjolskoj izjavio da upravo Francuska i Hrvatska igraju 'veliki klasik'.

Na zadnjih pet velikih natjecanja igrali su četiri puta, a rezultat je 2:2. Jasno, treba istaknuti da su Le Experts apsolutni vladari svjetskog rukometa bez prave konkurencije. Hrvati su slavili na EP-u u u Srbiji 2012. i u tom četvrtfinalu SP-a u Španjolskoj prije tri godine. Upravo je to izbacivanje Francuza korak prije polufinala možda i najveći uspjeh naših rukometaša protiv ove francuske generacije. Oni su pak slavili prije dvije godine na EP u Danskoj te na OI u Londonu.

Kada ih je prije tri dana domaćin Poljska razbila pet razlike krenula je priča kako nisu tu stigli po obranu naslova europskog prvaka već se samo zagrijavaju za Olimpijske igre u Riju. Nikola Karabatić potpuno je podbacio na toj utakmici zabivši samo jedan gol iz sedam pokušaja. No, onda je stigla Bjelorusija i brutalno gaženje 34:23.

Tih 11 razlike izjednačenje je rekordnog poraza Bjelorusa koje je upravo Hrvatska tom razlikom pregazila u Katru. No, ruku na srce, moglo je biti i 20 razlike da aktualni olimpijski, svjetski i europski prvaci nisu na klupu poslali najbolje zvijezde. Karabatić nije ni ulazio nakon prvog dijela u kojem je postigao devet pogodaka uz šut od 100%. Njegova igra oduševila je medije u domovini koji su sretni jer se 'vratio' u najboljem mogućem trenutku.

''Ovo je dobra priprema za Hrvatsku'', rekao je nakon razbijanja Bjelorusa Michael Guigou.

A ni ta Hrvatska 'nije loša'. Nakon poraza od Norveške uslijedile su dvije prave rapsodije naših rukometaša. Island i Makedonija su pometeni čvrstom obranom, brzom tranzicijom i ubojitim kontrama Manuela Štrleka.

Kao što su odmarali najbolji Francuzi, izbornik Babić je dosta odmorio i Domagoja Duvnjaka koji je spreman za najveći okršaj dosad na prvenstvu. U subotu slijedi ono pravo. Hrvati i Francuzi igraju za polufinale, odnosno šansu da ostanu 'živi'. Tko izgubi neće ući među najbolje četiri ekipe pa je ovo ujedno i nokaut utakmica iako se igra u skupini. I jedni i drugi po jednom su 'kiksali', ali su u posljednjim utakmicama pokazali mišiće uoči novog derbija.

Tko će slaviti u rukometnom klasiku?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider