Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
Sijevalo sa svih strana

FOTO Hrvatska silovito otvorila drugi krug: A sad - spektakl!

Hrvatski rukometaši pobjednički su otvorili drugi krug Europskog prvenstva.

U prvoj utakmici skupine 1 (drugi krug) Europskog rukometnog prvenstva Hrvatska je pobijedila Makedoniju 34:24 (17:13) te se na ljestvici izjednačila s još tri reprezentacije koje trenutno imaju po četiri boda. Iduću utakmicu Hrvatska igra u subotu protiv Francuske s početkom u 18:15.

Nakon fenomenalnog izdanja protiv Islanda, naši rukometaši i protiv Makedonije su odigrali na visokoj razini, a opet su uraganski otvorili utakmicu.

Pogotkom Domagoja Duvnjaka u 10. minuti Kauboji stižu do velikih 7:1 čime su u ranoj fazi dvoboja ubili samopouzdanje Makedonaca.

Alilović izludio Lazarova koji je ostao bez gola

Pokušavao je makedonski izbornik, bivši hrvatski reprezentativac Ivica Obrvan, promijeniti tijek događaja stalnim rotiranjem, ali umjesto makedonskog povratka u utakmicu zapravo smo vidjeli koliko je tanka njihova klupa.

Još vijesti

Najbolji makedonski rukometaš i jedan od najboljih šutera na svijetu, Kiril Lazarov, ostao je bez ijednog postignutog pogotka u cijeloj utakmici! Mirko Alilović je obranio sva četiri šuta Lazarova u prvom dijelu prvog poluvremena zbog čega je desni vanjski Barcelone čak prepustio Dejanu Manaskovu izvođenje sedmeraca što inače ne čini često.

Na polovici drugog dijela Hrvatska je prvi put na utakmici imala i deset golova prednosti (28:18), koliko je bilo i na kraju susreta.

Izbornik Željko Babić je izrotirao cijelu momčad, a do pobjede su našu reprezentaciju predvodili Ivan Slišković sa šest golova, te Marino Marić i Manuel Štrlek s po pet golova, dok je Mirko Alilović sakupio 11 obrana.

U redovima Makedonije Dejan Manaskov je bio prvo ime sa sedam golova iz sedam pokušaja, a rezervni vratar Daniel Dupjačanec koji je zamijenio indisponiranog Borka Ristovskog upisao je šest obrana.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider