Nogomet
Nogomet

Žestoka svađa u Realu, Zidane se opasno razljutio: Evo koga on želi dovesti!

Zinedine Zidane i Florentino Perez sukobili su se oko izbora mladih igrača Reala koje treba voditi na pripreme u Kanadu.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Real Madrid je u subotu započeo pripreme za novu sezonu. Uoči puta za Montreal na prozivci su se pojavili igrači koji nisu sudjelovali sa svojim reprezentacijama na Copa Americi i Euru, njih tek dvanaestorica. Stoga je Zinedine Zidane popunio momčad s igračima iz omladinskog pogona, a među njima su i njegova dva sina, Enzo i Luca.

Neymar 'zapalio' Madrid i šokirao Barcelonu: Ovo će izazvati veliku buru!

Enzo je napunio 21 godinu, već je trenirao s prvom momčadi pa to i nije preveliko iznenađenje, no Luca je tek 18-godišnjak i neki se analitičari u španjolskoj čude da je on prvi izbor za zamjenskog vratara. Među pozvanim mladcima našao se i Martin Odegaard, norveško „čudo od djeteta“ koje se baš i ne razvija prema očekivanjima čelnika Reala. Odegaard je kao 16-godišnjak u pompoznom transferu stigao u Real početkom prošle godine iz Stromsgodseta za odštetu od 2.5 milijuna eura.

Najavljen je kao ponajveći svjetski talent u svojem uzrastu i očekivalo se da će dobiti zamjetnu minutažu. No, prvo Carlo Ancelotti, pa potom Rafael Benitez i naposljetku Zinedine Zidane nisu bili istog mišljenja kao i čelnici Reala, koji su svu trojicu trenera pritiskali da ga više koriste.

Odegaard mora na pripreme

Prema pisanju španjolskih i francuskih medija, predsjednik Reala Florentino Perez postavio je pred Zidanea ultimativni zahtjev da Odegaard mora biti u momčadi koja će putovati na pripreme u Kanadu. Zidane ga nije htio voditi pa je došlo do konflikta između trenera i predsjednika. Zidane se navodno opasno razljutio. U Odegaardovu ugovoru postoji stavka prema kojoj mladi Norvežanin mora trenirati s prvom momčadi barem pet dana u tjednu, a francuskom treneru se to nikako ne sviđa.

Perez u Odegaardu vidi veliki marketinški potencijal na bogatom norveškom tržištu i želi da što prije stasa u veliku zvijezdu. Zidane, čini se, nema neko previsoko mišljenje o Odegaardu. Mišljenja je da Norvežanin nije takva klasa da može preskakati stepenice te da se još treba kaliti u Castilli pa tek kada se tamo dokaže da se priključi prvoj momčadi.

Zidane želi Sanea

Zidane bi u međuvremenu rado posegnuo za mladim i potentnima igračima na njemačkom tržištu. Njemu se navodno jako sviđa Leroy Sane, 20-godišnji ofenzivni vezni Schalkea. Sane ima iskustvo igranja u jakoj njemačkoj ligi, a dobio je čak i ponešto minuta u njemačkoj reprezentaciji. Sane je praktički gotov igrač i Zidane smatra da bi Realu odmah dobro došao, a s obzirom da je vrlo mlad, Real bi na njega mogao računati u sljedećih desetak godina.

„Mala“ je razlika u tom što bi Sane stajao Real najmanje četrdesetak milijuna eura, a možda i više jer ga žarko žele Manchester City i Bayern. Pretpostavlja se da će Real ozbiljno krenuti po Sanea ako se odluči prodati Jamesa Rodrigueza ili Isca, dok će Andre Gomes navodno biti prvo pojačanje Reala ovoga ljeta.