FIGHT!
FIGHT!

Nema ukidanje suspenzije za Cro Copa: 'Priznao korištenje HGH'

Mirko Filipović i dalje je pod suspenzijom Američke antidopinške agencije.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon što je Američka antidopinška agencija (USADA) poslala Mirku Filipoviću e-mail sa službenim nalazima urina i krvi u kojem nedvosmisleno stoji kako nije dopingiran, mnogi su pomislili kako će dvogodišnja suspenzija biti ukinuta. No, iako je jer posljednji test pokazao kako je bio čist na nedopuštene supstancije ili metode, Mirko je sam priznao takve radnje.

''Neovisno o tome je li Filipović aktivno koristio zabranjenu supstancu u vrijeme testiranja, priznao je njihovo korištenje, pokušaj i posjedovanje ljudskog hormona rasta, što je i dalje kršenje UFC-ove anti-dopinške politike”, poručila je glasnogovornica USADA-e Annie Skinner, prenosi Fightsite.

Podsjetimo, Mirko je sam priznao da je uzimao manje količine hormona rasta kako bi uoči borbe s Anthonyjem Hamiltonom što brže sanirao ozljedu ramena. No, ljudski hormon rasta ili HGH zabranjen je u američkim sportovima, a USADA posebno od prošle godine rigorozno provodi testove na sportašima iz NBA-a, NFL-a i UFC-a.

Mirko je objavio kraj karijere zbog spomenute ozljede, ali su se mnogi ponadali kako bi se nakon negativnog testa i preokreta mogao vratiti u UFC i nastupiti na spektakularnom UFC Fight Nigtu koji se 10. travnja sprema u zagrebačkoj Areni.

Ipak, suspenzija zasad ostaje iz jednostavnog razloga jer je hrvatski borac sam priznao uzimanje HGH-a. Ispada tako kako više nije ni važan ishod testa.