Košarka
Košarka

Ciboni kup u zadnjoj sekundi, u Cedeviti bijesni: Tomas nokautirao gledatelja!

Cibona je po sedmi put u svojoj povijesti osvojila Kup Krešimira Ćosića, ali je sve zasjenio incident Marka Tomasa.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

„Vukovi“ su u finalu pobijedili Cedevitu nakon produžetka i iznimno dramatične završnice sa 77:76. Koš odluke postigao je Sandro Nicević u posljednjoj sekundi utakmice. Bio je to prvi Nicevićev koš na utakmici.

>> Pogledajte dramatičnu pressicu u Ciboni: 'Vidjeli ste što smo doživjeli'

>> Tomasov težak ispad: Sramota i/ili napokon 'ćuka' u našoj košarci?

Mlađahni Dario Šarić zamalo se prometnuo u tragičara utakmice. U posljednjoj minuti promašio je četiri slobodna bacanja, no Cibona je na kraju ipak slavila.

Tomas nokautirao gledatelja!

Na samom završetku utakmice dogodio se veliki incident. Nakon što je sirena označila kraj utakmice, pobjesnjeli igrač Cedevite Marko Tomas zaletio se prema prvom redu tribina nasuprot zapisničkog stola i šakom udario gledatelja. Završnicu i gužvu na kraju utakmice pogledajte u videu.

Potom je na tribinama i parketu nastala neopisiva gužva. Suigrači su jedva odvukli Tomasa. Navodno je spomenuti gledatelj većim dijelom utakmice provocirao Tomasa, baš kao i u polufinalu protiv Zadra, a ovaj mu nije ostao dužan. Tomas je verbalno uzvraćao na provokacije a na kraju je sasvim „pukao“ nakon dramatične završnice.

Nezadovoljni suđenjem trener Aco Petrović i igrači Cedevite nisu došli na press-konferenciju ni na podjelu medalja. Sportski direktor Cedevite Matej Mamić nakon utakmice obrušio se na suce.

„Ovo je bio neviđeni linč protiv nas. Suđenje je bilo katastrofalno“, bjesnio je Mamić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.