Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

VIDEO Hrvatska pregazila Mađare u povratku na krcati Poljud: Euro je sve bliže!

Hrvatska je s 3:0 pobijedila Mađarsku na splitskom Poljudu u borbi za odlazak na Euro 2020. godine.

Hrvatski navijači na Poljudu (Milan Sabic/PIXSELL)

Galerija

Nakon utakmice gledajte specijalnu emisiju Nove TV s analizom utakmice i prvim reakcijama s Poljuda

Hrvatska se napokon vratila na legendarni splitski Poljud te pred 33 tisuće navijača s čak 3:0 pobijedila Mađarsku u kvalifikacijama za Euro 2020. Bila je to još jedna sjajna predstava hrvatskih nogometaša koji su s 13 bodova i dalje na vrhu skupine E.

U nedjelju naše nogometaše očekuje gostovanje u Walesu koji je remizirao sa Slovačkom 1:1. Hrvatska vodi na ljestvici sa 13 bodova, Slovačka je druga sa 10 bodova, Mađarska ima devet, a Wales sedam bodova, ali i utakmicu manje. Na začelju je Azerbajdžan s jednim bodom.

Hrvatska je krenula uraganski te poveća već u 5. minuti pogotkom Luke Modrića. U 24. minuti Bruno Petković zabio je svoj prvi, a u 42. minuti svoj drugi gol.  Ivan Perišić je u 55. minuti promašio kazneni udarac, a Mađar Laszlo Kleinheisler je isključen u 57. minuti.

Perišića savladale emocije: Plakao na spektakularnom intoniranju hrvatske himne

Modrić kapetanski načeo Mađare

Svjetski doprvaci su rutinski dominirali od prve minute i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno, a Hrvatska je do pobjede došla u prvom dijelu kada su kaznili sve pogreške Mađara.

Vatreni su konačno prekinuli i "crni" niz sa Poljuda, gdje su od 12 odigranih utakmica do večeras dobili samo jednu. Također, pobjeda protiv Mađarske Hrvatsku odvodi nadomak plasmana na EURO, koji mogu osigurati već u nedjelju u Walesu - i prije zadnje utakmice u skupini sa Slovacima u Rijeci.

Dalić je utakmicu ipak započeo s iskusnim Rakitićem i Rebićem, dok su na klupi ostali Vlašić i Brekalo.

Modrić golom otvorio utakmicu

Dvoboj je započeo idealno za Hrvatsku, golom već u 5. minuti. Kapetan Modrić je ukrao loptu neopreznom stoperu Kadaru, sjurio se prema vratima i lako svladao mađarskog vratara. U 24. minuti nova greška mađarske obrane i Hrvatska vodi s 2-0. Rebić je oduzeo loptu Lovrencsicsu i brzo proslijedio loptu do Petkovića, koji petom vara vratara Gulascija. U 40. minuti veliku priliku je propustio Petković, koji je minijaturom prošao Kadara i uputio udarac s pet metara koji Gulacsi zaustavlja nogom.

Petković petom zabio Mađarima

No, u 42. minuti Petković dolazi do drugog gola na utakmici - Perišić je oštro ubacio s desne strane, Kadar nespretno zahvaća loptu koja vara Gulacsia, a Petković krajnim naporom ipak zahvaća loptu koja odsjeda u mreži. Tako je Hrvatska iz četiri prilike u prvom dijelu stigla do tri gola, a u sva tri postignuta pogotka kumovale su pogreške mađarskih defenzivnih igrača.

Poljudske ovacije za Luku Modrića: Apsolutno svi su ustali na noge i zapljeskali maestru

U 54. minuti Kleinheisler ruši Rebića u kaznenom prostoru, a Perišićev udarac s 11 metara brani Gulasci. U 57. minuti zbog prigovora Kleinheisler dobija crveni karton, a u 67. minuti praćen ovacijama poljudskog stadiona iz igre izlazi Luka Modrić. U igru su ušli i Vlašić i Brekalo, čiji udarac u 82. minuti brani Gulacsi, a u 85. minuti Kovačić pronalazi Rebića, čiji udarac iskosa prolazi tik pored vratnice. U 90. minuti udarac Orbana glavom prolazi pored vratnice u najopasnijem pokušaju Mađara u cijeloj utakmici.

Drugi gol Petkovića Mađarima

U idućem kolu Vatreni će u nedjelju gostovati u Cardiffu kod Walesa, a do konca kvalifikacija Hrvatsku očekuje još utakmica protiv Slovačke u Rijeci 16. studenog.

Vatreni se vratili na Poljud: Pogledajte čudesnu koreografiju sa splitskih tribina

HRVATSKA - MAĐARSKA 3-0

Pred 33.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Orsato iz Italije.

Strijelci: 1-0 Modrić (5), 2-0 Petković (24), 3-0 Petković (42)

Promašeni penal: Perišić (55)

Crveni karton: Kleinheisler (57)

HRVATSKA: Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Rakitić (Vlašić, 73), Modrić (Kovačić, 67), Brozović - Rebić, Perišić (Brekalo, 61), Petković

MAĐARSKA: Gulacsi - Kádár (Lang, 46), Orban, Korhut, Lovrencsics - Vida, Kleinheisler - Sallai (Varga, 76), Holman, Dzsudzsák (Nagy, 60) - A. Szalai

HRVATSKA - MAĐARSKA 3:0

  • HRVATSKA: Livaković, Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić, Brozović, Rakitić, Modrić, Rebić, Perišić, Petković
  • MAĐARSKA: Gulacsi, Lovrencsics, Orban, Kadar, Korhut, Kleinheisler, Vida, Dzsudzsak, Sallai, Holman, Szalai
  • HRVATSKA: Livaković, Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić, Brozović, Rakitić, Modrić, Rebić, Perišić, Petković
  • Na klupi Hrvatske su vratari L. Kalinić i Sluga te Bartolec, Badelj, Brekalo, Kovačić, Melnjak, Oršić, Pašalić, Perić, Škorić i Vlašić.
  • Mađarske pričuve: Dibusz, Kovacsik (vratari), Botka, Feczesin, Ferenczi, Holender, Kovacs, Lang, D. Nagy, Nemeth, Siger i Varga.
  • Kao što možete primijetiti, izbornik Dalić ipak se odlučio na postavu s iskusnijim igračima. Tako je Ivan Rakitić dobio prednost u sredini terena pred Nikolom Vlašićem, a na krilu će ipak igrati Ante Rebić, a ne Josip Brekalo koji je figurirao kao starter s obzirom da u svom klubu igra u odličnoj formi, baš kao i Vlašić.
  • Sudačka postava za ovaj dvoboj dolazi iz Italije. Glavni je Daniele Orsato, pomoćnici su mu Lorenzo Manganelli i Fabiano Preti, dok je četvrti sudac Davide Massa.
  • Hrvatski reprezentativci pozdravljeni su velikim pljeskom prilikom istrčavanja na zagrijavanje. Još nas nekoliko minuta dijeli do početka dvoboja.
  • Sjajna je atmosfera na Poljudu, stadion je dupkom pun. Slijedi intoniranje nacionalnih himni...
  • 1 Počela je utakmica, sretno Vatreni!
  • 3 Prvi ozbiljniji napad naših - Modrić je dao krasnu dugu loptu za Perišića koji ju je uspio stići i prebaciti na drugu stativu, ali tamo je mađarski branič bio brži na lopti od Ante Rebića. Pokušao je Ante novim ubačajem zakuhati opasnost u kaznenom prostoru gostiju, ali očistila je to mađarska obrana.
  • 5 GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! 1:0 vodi Hrvatska, strijelac je Luka Modrić! Dočekao je kapetan Vatrenih kiks mađarskog stopera Orbana, presjekao jedno dodavanje i sjurio se prema golu. Imao je dovoljno snage i koncentracije za pošalje loptu u mrežu iza gola Gulacsija za erupciju oduševljenja na Poljudu!
  • 8 Kao navijeni idu naši reprezentativci u uvodnim minutama...
  • 10 Dzsudzsak je izborio prekršaj na nekih 30 metara od gola Vatrenih, blago desno. On je i izveo prekid, ali Petković je na koncu bio taj koji je izbio loptu daleko od našeg šesnaesterca.
  • 17 Perišić se dobro ubacio iza leđa mađarskoj obrani, dobro ga je vidio Brozović i poslao upotrebljivu loptu. Ivan se namjestio na svoju lijevu nogu i pucao, ali odbila se lopta u korner.
  • 18 Laszlo Kleinheisler je prvi igrač sa žutim kartonom, faulirao je Luku Modrića.
  • 23 Umalo su sada Mađari postigli pogodak! Korner je izveo Dzsudzsak, a na prvoj vratnici je pucao Mate Vida. Srećom, odbilo se u novi korner poslije kojeg je Livaković ulovio centaršut i krenuo je novi napad naših.
  • 24 GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! 2:0 za Hrvatsku, zabio je Bruno Petković! Ponovno smo dočekali grešku Mađara, Rebić je presingom oduzeo loptu Lovrencsicsu i dao prizemnu loptu na šest-sedam metara gdje se Petković fenomenalno snašao i petom ugurao loptu u mrežu!
  • 31 Evo i prve javne opomene za naše igrače, dobio ju je Domagoj Vida zbog starta na Adama Szalaija.
  • 39 Pao je malo tempo utakmice u posljednjim trenucima, a to kudikamo više odgovara našoj reprezentaciji koja ima lijepu prednost od dva pogotka.
  • 40 Poput tenka se Rebić sjurio po lijevoj strani i ubacio u sredinu prema Petkoviću, ovaj se odlično snašao, izbacio jednog čuvara i uputio šut, ali obranio je to vratar Gulacsi.
  • 42 GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! 3:0 ima Hrvatska, opet Petković! Bio je Bruno na pravom mjestu nakon što je centrirao Perišić, Tamaš Kadar je promašio loptu, to je Petkovića iznenadilo, ali uspio ju je pospremiti u mrežu.
  • 44 Žuti karton je dobio Marcelo Brozović koji je prekršajem na sredini terena zaustavio jednu kontru Mađara. Zbog ovog žutog kartona Brozović će propustiti nedjeljno gostovanje u Walesu.
  • 45 KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Hrvatska je ima 3:0 u lijepoj atmosferi na Poljudu, Mađari su pak potpuno izgubljeni!
  • 46 Počelo je drugo poluvrijeme! Jedna promjena u redovima mađarske reprezentacije, Adam Lang je ušao umjesto Tamaša Kadara.
  • 51 Puno odrješitije su Mađari ušli u nastavak utakmice...
  • 54 Ivan Perišić je promašio jedanaesterac! Izborio ga je Ante Rebić, Perišić je uzeo loptu i pucao ljevicom prizemno, ali Gulacsi je obranio njegov šut!
  • 56 Hrvatska ima igrača više! Laszlo Kleinheisler je isključen zbog drugog žutog kartona!
  • 58 Na tribinama se nalazi 32.110 gledatelja, upravo je objavio službeni spiker.
  • 60 Dominik Nagy ulazi umjesto Balazsa Dzsudzsaka.
  • 61 Evo i prve zamjene u hrvatskoj reprezentaciji: Ivan Perišić je izašao, a ušao je Josip Brekalo.
  • 67 Luka Modrić je ispraćen ovacijama, zamijenio ga je Mateo Kovačić.
  • 68 Sallai je sada zaprijetio, njegov šut je zaustavio Livaković.
  • 73 Ivan Rakitić izlazi, ušao je Nikola Vlašić. Bila je ovo posljednja promjena u redovima Vatrenih.
  • 81 Ušli smo u posljednjih 10-ak minuta utakmice...
  • 86 Velika šansa za Antu Rebića! Primio je loptu na desnoj strani šesnaesterca i pucao, ali nije otišlo je pokraj desne Gulacsijeve vratnice.
  • 90 KRAJ, HRVATSKA JE POBIJEDILA MAĐARSKU S 3:0! Potpuno zaslužena pobjeda naše reprezentacije, Vatreni su još malo bliže plasmanu na Europskom prvenstvu!