Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Rakitić za Dnevnik Nove TV: "U Mađarsku smo došli pozitivni i želimo tri boda"

Ivan Rakitić stao je pred kameru Nove TV i reporteru Vladi Bobanu otkrio posljednje informacije prije okršaja s Mađarskom.

Ivan Rakitić za Novu TV

Galerija

Manje od 24 sata ostala su do vrlo važne utakmice Mađarske i Hrvatske u sklopu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban razgovarao je s dokapetanom Hrvatske Ivanom Rakitićem uoči posljednjeg treninga prije susreta s Mađarskom.

* Teška bitka s Azerbajdžanom?

"Dobro je, sve je ok. Na kraju je najbitnije da smo pobijedili. Znali smo da će biti teško, ali mislim da smo odigrali jako dobro i da smo zasluženo pobijedili. Dolazimo pozitivni u Mađarsku i želimo novu pobjedu."

* U zadnje tri utakmice protiv Mađarske odigrali smo tri puta neriješeno.

Vatreni u dobrom raspoloženju i s velikim osmijehom odradili posljednji trening

"Uvijek je Mađarska težak protivnik za Hrvatsku. Svi smo jako motivirani. Znamo da će bit pun stadion i da će biti teško. Moramo biti blizu jedan drugome, odigrati dobru utakmicu i ići po pobjedu."

* Kakva je taktika? Hoćemo li se odmah nametnuti na travnjaku ili ćemo biti strpljiviji?

"Danas ćemo dogovorit taktiku i plan. Želimo se nametnuti da mi nametnemo tempo. Znamo da će pokušati biti agresivni pred svojom publikom, ali mi moramo odigrati svoje, jer imamo dovoljnu kvalitetu i idemo po tri boda."

* Osjećate li pritisak u utakmicama sada nakon srebra na Svjetskom prvenstvu?

"Želimo samo potvrditi da smo jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Idemo našim putem i mislim da smo dobro krenuli. Volio bi da sutra pobijedimo i da idemo dalje."

Izbornik Dalić potvrdio tri promjene u sastavu za utakmicu protiv Mađarske!

Mađari najavljuju veliku agresivu: "Za Hrvatsku uvodimo tri-četiri nova igrača"