Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Dalić tužan nakon novog poraza od Francuza: "Bilo je sjajnih 43 minute..."

Izbornik je za Novu TV dao svoje viđenje poraza od aktualnih svjetskih prvaka.

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je sa 4:2 od Francuske u drugom kolu Lige nacija, a izbornik Zlatko Dalić dao je svoje viđenje utakmice za Novu TV.

"Bilo je sjajnih 43 minute, kontrola utakmice, rezultat od 1:0, puno dobrih situacija za drugi gol, a onda se dogodio taj black-out. Žao mi je zbog toga...", izjavio je izbornik.

Svjestan je Dalić bilance poslije prva dva kola i čak osam primljenih zgoditaka

"Olako primamo golove, to je činjenica. Utakmica se prelomila kod tog trećeg pogotka, morat ćemo sve ove stvari popraviti i ispraviti ako želimo biti ono što hoćemo, a to je biti konkurentni na Europskom prvenstvu."

Pogledajte golove s lude utakmice Francuska - Hrvatska: Palo ih je čak šest!

Što konkretno treba raditi s tim prekidima?

"Nije problem samo u prekidima, problem je jedna koncentracija, jedna odgovornost koja je pala te dvije minute. U tim trenucima smo pomislili 'mi smo prvaci svijeta, igramo se nogometa, to je to', ali protivnik zabija golove. Nedostaje nam to da budemo odlučniji u tom segmentu igre. Mi smo popravili duel i agresiju nego što je bilo u Portugalu, to je bilo puno bolje, ali zaista frustrirajuće je da igraš dobro i primiš četiri gola."

Brekalo: Primili smo jeftine golove, ali top smo ekipa

Što ste dobili s ovom utakmicom, koja nova saznanja? Uremović? Melnjak?

"Pa ja sam rekao da je ovo nama priprema za ovo što slijedi. Mi moramo probati te igrače, nemamo gdje drugo nego na ovakvim utakmicama. Ne možemo suditi po jednoj utakmici da li je netko zaslužio novi poziv ili nije, ali ćemo pratiti ekipu dalje."

Vatreni će se opet okupiti početkom listopada kada će odmjeriti snage sa Švicarskom u prijateljskoj utakmicu St. Gallenu, prije nova dva ispita u Ligi nacija: sa Švedskom i Francuskom, 11. i 14. listopada.

Pogledajte sažetak utakmice Francuska - Hrvatska