Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Jedan Vatreni će biti domaćin na Euru: Hrvatska u njegovom gradu igra dvije utakmice

Hrvatski reprezentativci prokomentirali su ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo 2020.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Osim izbornika Zlatka Dalića, koji je u Bukureštu za Dnevnik Nove TV komentirao ždrijeb skupina za Euro 2020., svoj osvrt na to što je Hrvatska smještena u skupinu D koja će se igrati u Londonu i Glasgowu dali su i Bruno Petković, Josip Brekalo i Borna Barišić.

"Englezi su, vidjeli smo to u Ligi nacija, jako, jako, jako neugodni, imaju jednu odličnu ekipu. Češka? Nisam vidio neku preveliku razliku u kvaliteti u tom trećem potu. Tko god da je protivnik, idemo bez kalkulacija na pobjedu, svjesni svoje snage", poručio je Petković.

Brekalo se osvrnuo na mogući sraz sa Srbijom na Euru 2020. koji će se dogoditi ukoliko Srbi budu pobjednici završnog turnira Lige C u Ligi nacija.

"Možda bi moglo biti dobro da izbjegnemo Srbiju iz zna se kojih razloga. S druge strane, bila bi to predobra utakmica i jedan veliki izazov za sve nas tako da... Ne znam, od ta četiri protivnika neka bude kako bude."

Hrvatska je veliki favorit čak i ako dobije Srbiju: Vatreni su dobro prošli, bolje biti drugi nego prvi

Posebno zadovoljan činjenicom da će Hrvatska igrati u tzv. otočkoj skupini bio je Borna Barišić, lijevi bek Vatrenih. Barišić proteklih godinu i pol igra za škotskog velikana Rangerse i živi u Glasgowu gdje će Vatreni igrati dvoboje drugog i trećeg kola u skupini D na Euru.

"Sigurno da je ovo za mene specifična situacija, cijelu grupu igramo na Otoku, a onda još i dvije utakmice u Glasgowu, tu gdje sam ja cijelo vrijeme tako da sam dobro upoznat sa stadionom i sa svime. Sigurno da nijedan protivnik neće biti lagan jer nitko nije slučajno došao na Euro. Trebamo se dobro pripremiti i imamo dobre šanse. Generalno sam dosta zadovoljan s grupom", zaključio je Barišić.