Tenis
SPORTOVI
Tenis
Šanse rapidno rastu

Krajan potvrdio: Ivo Karlović igra u finalu Davis Cupa!

Priželjkivali smo pozitivan odgovor i on se dogodio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju u velikom finalu protiv Argentine igrat će Ivo Karlović!

Div sa Šalate to je odlučio nakon sastanka u Poglavarstvu Grada Zagreba, gdje su nazočni bili izbornik Željko Krajan i gradonačelnik Milan Bandić.

"To je najveća vijest koju smo mogli dobiti. S njim smo sigurno 20-30 posto jači. Uz Bornu Ćorića koji ide na operaciju i ne znamo u kojem će biti stanju, Ivo Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti. Nije se želio gurati, ničim nametati. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo. Vidi da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam Dodig znači u parovima, a njemu je teško igrati i parove i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da stvarno trebamo drugog igrača njegove kvalitete", izjavio je izbornik Krajan.

Izbornik se još nada Ćoriću

Karlović je reprezentaciji postao nasušno potreban nakon što je postalo jasno da Borna Ćorić mora na operaciju desnog koljena i da će najvjerojatnije propustiti obračun s Argentincima.

Ipak, Krajan je optimist po pitanju Ćorića...

"Još ga uvijek nismo prekrižili, još je u reprezentaciji. Nadam se da će moći zaigrati i dati svoj doprinos."

Hrvatska će tako ojačana dočekati finale Davis Cupa koje će se od 25. do 27. studenog igrati u Areni Zagreb.

Karlović i u 38. godini igra odlično, u posljednja tri mjeseca je u sjajnoj formi. Osvojio je turnir u Newportu, potom igrao finale Washingtona, a onda uzeo i Los Cabos prije US Opena na kojem je ispao u osmini finala.

Od Argentine do Argentine

Zanimljivo je kako Karlović za Hrvatsku nije igrao od - Argentine. U četvrtfinalu Davis Cupa 2012. Hrvatska je poražena u Buenos Airesu sa 4:1 kada je Karlović prvi dan izgubio od Juana Martina del Potra, a onda i s Marinom Čilićem u dvoboju parova.

Sad bi s Del Potrom mogao igrati odlučujući meč za naslov pobjednika, ukoliko se poklope dva uvjeta. Prvi je taj da Del Potro u Hrvatsku, baš kao i nedavno u Veliku Britaniju, dođe kao drugi argentinski reket, a drugi da uoči petog meča rezultat između Hrvatske i Argentine bude 2:2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider