Tenis
SPORTOVI
Tenis
najstariji od 1979.

Luda noć hrvatskog tenisa: Ivo Karlović uzeo ATP naslov s 37 godina!

U sjeni veličanstvene pobjede hrvatskih Davis Cupa reprezentativaca Ivo Karlović osvojio je svoj sedmi ATP naslov...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivo Karlović osvojio je travnati ATP turnir u američkom Newportu svladavši nakon čak tri sata borbe u finalu Luksemburžanina Gillesa Mullera s 6-7 (2), 7-6 (5), 7-6 (12) čime je postao najstariji tenisač koji je osvojio naslov nakon 1979. godine.

Karlović je nakon dva izgubljena uzastopna finala konačno osvojio Newport, proslavio je svoj sedmi naslov u karijeri, te je pokazao da i s 37 godina može osvajati naslove. Karlović je protiv Mullera, ljevorukog igrača slične igre, odigrao tri tie-breaka, a spasio je tri meč-lopte u maratonskoj 13. igri trećeg seta.

Ivo nije dobro započeo meč, odmah je izgubio svoj servis, pa je Muller poveo s 3-0. U petom gemu Karlović vraća izgubljeni servis i set je neumitno otišao u "tie-break", u kojem je Zagrepčanin izgubio dva svoja servisa, a Luksemburžanin nije ispustio vodstvo od 5-1. U drugom setu nije bilo "breaka", pa je opet odlučivao "tie-break" u kome opet nije bilo oduzimanja servisa sve do 5-5 kada je Mueller krivo procijenio Karlovićev lob. Ivo je odmah iskoristio set-loptu i poravnao na 1-1 u setovima.

I odlučujući set morao je biti odlučen 13. igrom, Muller je poveo s 2-0, Karlović poravnao na 3-3, a prava šansa se ukazala kada je Karlović poveo s 5-3 i imao svoja dva servisa za meč. No, Karlović radi dvostruku pogrešku za 5-5, potom ne iskorištava prvu meč loptu kod 6-5. Kod 12-12 Karlović je dočekao svoju novu šansu nakon što je Muller izbacio volej, a petu meč loptu, prvu na svoj servis, Karlović je iskoristio volej za konačni trijumf. Ivo je u meču imao 27 aseva i 10 dvostrukih pogrešaka, a Muller 18 asova.

Karloviću je ovo bilo 15. finale na ATP Touru u karijeri. U dosadašnjih 14 finala 'div sa Šalate' je šest puta slavio, a osam puta je izgubio. Posljednji turnir je osvojio u veljači 2015. u Delray Beachu. Bilo je ovo i treće uzastopno finale Newporta za Karlovića, oba prijašnja puta je gubio u borbi za naslov - od Lleytona Hewitta preklani i lani od Rajiva Rama.

Karlović i Muller igrali su do večeras jednom međusobno, ove godine u Hertogenboschu, a slavio je Muller s 7-6, 7-6. Muller još čeka prvi naslov, a ovo mu je bilo peto izgubljeno finale.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider