Tenis
SPORTOVI
Tenis
Eliminirali su Britance

Hrvatska u finalu Davis Cupa domaćin Argentini!

Rasplet u Glasgowu išao nam je na ruku - finale Davis Cupa igrat će se u Hrvatskoj!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finale Davis Cupa igrat će se od 25. do 27. studenog u Hrvatskoj, a protivnik naše reprezentacije bit će Argentina koja je s 3:2 u Glasgowu svladala Veliku Britaniju.

KOMENTAR Čilić ušutkao kritičare i odveo Hrvatsku u veliko finale!

U petom, odlučujućem meču pobjedu je Argentincima donio Leonardo Mayer koji je sa 4:6, 6:3, 6:2, 6:4 slavio protiv Daniela Evansa.

Zanimljivo, oba izbornika, i britanski Leon Smith i argentinski Daniel Orsanic odlučili su promijeniti igrače za meč odluke. Smith je odlučio umjesto Kylea Edmunda na teren poslati Evansa, dok je Orsanic iznenadio svojom odlukom da umjesto Juana Martina del Potra po odlučujući bod za ulazak u finale na teren pošalje Leonarda Mayera. Promjena se na koncu isplatila Orsanicu...

Je li vrijeme za prvo slavlje protiv Gaučosa?

Za razliku od Argentine, Hrvatska je posao završila prije petog meča. Sjajni Marin Čilić glatko je svladao Richarda Gasqueta pa posljednji meč, između Marina Draganje i Lucasa Pouillea, nije imao rezultatski značaj.

Hrvatska će po drugi put u svojoj povijesti igrati u finalu najjačeg svjetskog momčadskog teniskog natjecanja koje je osvojila 2005. godine, ali će po prvi puta biti domaćin. Prije 11 godina naša reprezentacija je u finalu bila uspješnija od Slovačke u Bratislavi sa 3:2.

Hrvatska i Argentina dosada su igrale tri puta u Davis Cupu, svaki put u četvrtfinalu i sva tri puta pobijedila je Argentina, dva puta u Buenos Airesu (2002. i 2012.) i jednom u Zagrebu (2006.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider