Tenis
SPORTOVI
Tenis
U velikoj formi

ATP Los Cabos: Ivo Karlović osvojio osmi turnir u karijeri

Ivo Karlović još je jednom pokazao da je u sjajnoj formi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski 37-godišnji veteran Ivo Karlović još je jednom pokazao da je u sjajnoj formi trijumfom na ATP turniru u meksičkom Los Cabosu, gdje je u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu u finalu svladao španjolskog tenisača Feliciana Lopeza sa 7-6 (5), 6-2 i osvojio svoj osmi pobjednički trofej u 17. finalu u karijeri.

Karlović je sjajnom igrom u finalu za 82 minute nadigrao ljevorukog 34-godišnjaka iz Madrida. Bio je to njihov deveti međusobni dvoboj i šesta pobjeda Karlovića koji je slavio već četvrti put zaredom protiv Španjolca.

Dr. Ivo je u dva kratka seta zabio 21 as i u petom gemu drugog seta spasio jedinu priliku za 'break' koju je imao iskusni Španjolac. Bio je to početak kraja Feliciana Lopeza, jer je Karlović s dva 'breaka' stigao do uvjerljive pobjede. Pritom mu je pomogao i Španjolac koji je u završnici dvoboja napravio četiri dvostruke pogreške.

Karloviću je ovo drugi naslov u ovoj godini, nakon što je u tjednu poslije Wimbledona osvojio turnir na travi u američkom Newportu, a potom se probio i do finala u Washingtonu, gdje je protiv Francuza Gaela Monfilsa propustio i meč-loptu.

Za trijumf u Los Cabosu Karlović je zaradio 128.200 dolara i 250 bodova koji će mu donijeti napredak od tri mjesta na novoj ATP ljestvici, na kojoj će se u ponedjeljak naći na 21. poziciji.

Već sljedećeg tjedna Karlovića čeka nastup na turniru Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje mu je suparnik u 1. kolu Argentinac Juan Monaco, a uspije li ga pobijediti u 2. kolu ga ždrijeb vodi na 1. nositelja, Britanca Andyja Murrayja koji će u nedjelju u Rio de Janeiru protiv Juana Martina del Potra pokušati obraniti naslov olimpijskog pobjednika.

ATP Los Cabos - finale:

IVO KARLOVIĆ (HRV/3) - Feliciano Lopez (Špa/1) 7-6 (5), 6-2
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider