Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Kradu' im dva igrača

Pakt Reala i Cityja protiv Barce: 'Kraljevi' ulaze u 'dvorište' najvećeg rivala!

Real Madrid sklopio je pakt o nenapadanju s Manchester Cityjem te uz pomoć Cityjeva čelnika i bivšeg potpredsjednika Barcelone želi napasti najvećeg rivala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arapski šeici i ruski milijarderi uzdrmali su nogometnu hijerarhiju koja je trajala desetljećima. Pojavom Romana Abramoviča, vlasnika Chelseaja, Dmitrija Ribolovljeva, ambicioznog vlasnika Monaca, ulaskom katarskog princa u svijet nogometa Tamima Bin Hamada Al Thanija, Sulejmana Kerimova, krezovski bogatog vlasnika ruskog Anžija te još nekolicine manje poznatih milijardera s Istoka, došlo je do velikih promjena na europskoj nogometnoj mapi.

Pakt Reala i Manchester Cityja

Bogati "skorojevići" s Istoka uzbunili su europske "patricije" koji smišljaju plan kako da odbrane svoja lena od nadirućih „barbara“ i zadrže glavninu ili barem dio nekadašnje moći. Real Madrid, najveći među najvećim nogometnim plemićima, sklopio je pakt o nenapadanju s Manchester Cityjem, klub pod patronatom katarskih šeika, u kojem je od prosinca prošle godine na mjestu izvršnog direktora Ferran Soriano, bivši potpredsjednik i generalni menadžer Barcelone. Real i City dogovorili su se da razmjenjuju informacije o trećim klubovima, njihovim agentima, menadžerima i igračima, odnosno o svemu od čega bi oba kluba mogla imati koristi.

Perez i Soriano dogovorili strategiju

Predsjednik Reala Florentino Perez i Soriano sastali su se nekoliko puta u posljednjih nekoliko mjeseci, otkrivaju španjolski mediji bliski Realu.

Na meniju su bile različite teme, uglavnom se razgovaralo o uspostavljenju pozitivnog dijaloga između klubova, izbjegavanju konflikata kod mogućih transfera iz jednog u drugi klub, i to na način da klubovi razgovaraju o igračima s potpuno otvorenim kartama, kao što se primjerice Real otvoreno zanima za Davidu Silvu ili Sergija Aguera, a razgovaralo se i o najvećim neprijateljima obaju klubova.

Rat Reala i Barcelone

U slučaju Reala to je Barcelona, čiji je predsjednik Sandro Rosell u lošim odnosima sa Sorianom, koji ga toliko ne voli da je, prema nekim informacijama, kadar učiniti sve da ga makne s predsjedničke funkcije. Sorianova netrpeljivost prema Rosellu datira iz vremena dok je bio na mjestu potpredsjednika Barcelone u mandatu Joana Laporte, bivšeg predsjednika Barcelone kojeg je Rosell zamijenio na toj funkciji 2010. Dohvativši se predsjedničke fotelje Rosell je zaratio s Laportom i svima njegovim suradnicima s početka predsjedničkog mandata, a među njima i sa Sorianom.

Rosell pomogao Realu dovesti Ronalda

Perez je nekoć bio u dobrim odnosima sa Rosellom. Negda su poslovno surađivali. Zajedno su radili na transferu Brazilca Ronalda u Real Madrid. Naime, Rosell je u to vrijeme bio zastupnik Nikea u Brazilu, a Ronaldo je bio Nikeov maneken. U međuvremenu se situacija promijenila.

Rosell je postao predsjednik Barcelone pa su se odnosi po logici stvari zaoštrili. Sukob se rasplamsao nakon Barcinih pritužbi Uefi zbog ponašanja Josea Mourinha, a kulminaciju je doživio prilikom borbe dvaju klubova za Neymara. Perez smatra kako su se Barca i Rosell u toj bitci koristili „prljavim sredstvima“.

Na meti Reala dva igrača Barcelone: Busquets i Thiago

Real ima na piku nekoliko igrača Barcelone. Perezovi informatori savjetuju mu da Barcelonu napadne preko Sergija Busquetsa, kojem ugovor istječe u lipnju 2015., te mladog Thiaga, koji je nezadovoljan statusom u Barceloni. Perez se nada da bi mu Soriano u ovoj kampanji mogao puno pomoći. Soriano je ostao u dobrim odnosima s mnogim igračima, ali dužnosnicima Barcelone. Korisnih informacija zasigurno ima napretek. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider